Táto polievka sa varí myslím na celom našom území len ju každý pozná podľa iného názvu,čo kraj to iné pomenovanie.
Suroviny
250 g |
|
300 g |
|
30 g |
|
0,1 |
|
0,1 |
|
50 g |
|
30 g |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
Na rezance použite: | |
100 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do hrnca dajte variť umyté a pokrájané huby,v zime sušené ,pridajte soľ,mleté čierne korenie,rascu.Keď sú huby uvarené pridajte k tomu zemiaky pokrájané na kocky.Polievku zahustite zápražkou z masti a hladkej múky.Do zápražky pridajte mletú sladkú a šťipľavú papriku a takto pripravenú zápražku zriedenú vodou prilejte do polievky,nechajte variť.Polievku doplnte domácimi rezancami,nech sú to nie niťovky ani široké rezance,niečo medzi tým.Hotovú dobre odvarenú polievku ešte dochutťe polievkovým korením a posypte posekanou petržlenovou vňaťou.Túto polievku varievala moja stará mama keď sa chodili vyberať zemiaky, len do nej pridala dobrý kus údenej slaniny.
klasickou houbovou polévku nebo na kyselo s kefírem nebo podmáslím.
robila na sladko s maslom a cukrom. Strašně mi chutili.