Údenie a pečenie bravčového kolena

emdy - bez fotkyemdy, 17. februára 2013
Údenie a pečenie bravčového kolena
Foto: emdy

Pár krát som kúpil predvarené údené koleno. Masírované na minimálne 20%, chuť a konzistencia ako blato... odvtedy si ho pripravujem radšej doma sám.

4
porcie
60 minút
príprava
210 minút
na 230 °C

Suroviny

2 ks
70 g
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kolená umyjeme, potrieme soľou a necháme odležať 10 dní. Priebežne otáčame a potierame šťavou ktorú "pustili".

  2. 2

    Vyviažeme špagátom, aby sa nám dali zavesiť do udiarne. Údime 3x za 6 dní /1x údenie deň pauza/ Údime na bukovej štiepke a tohoročnom slivkovom dreve. Priebežne kontrolujeme vzhľad a farbu, pri poslednom údení môžeme pridať do pahreby vetvičku borievky.

  3. 3

    Popis je pre konvektomat, takže pre rúru si ho treba upraviť. 1. Varný cyklus Para 100% 3 hodiny 105 stupňov celzia Varný cyklus Horúci vzduch 75% 30 minút 230 stupňov celzia A kolienka sú hotové. Rozpadajú sa a na povrchu sú chrumkavé.... Dobrú chuť

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
K tomuto niet čo dodat iba sa zahryznut KK