Foto: emdy
Pár krát som kúpil predvarené údené koleno. Masírované na minimálne 20%, chuť a konzistencia ako blato... odvtedy si ho pripravujem radšej doma sám.
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Kolená umyjeme, potrieme soľou a necháme odležať 10 dní. Priebežne otáčame a potierame šťavou ktorú "pustili".
- 2
Vyviažeme špagátom, aby sa nám dali zavesiť do udiarne. Údime 3x za 6 dní /1x údenie deň pauza/ Údime na bukovej štiepke a tohoročnom slivkovom dreve. Priebežne kontrolujeme vzhľad a farbu, pri poslednom údení môžeme pridať do pahreby vetvičku borievky.
- 3
Popis je pre konvektomat, takže pre rúru si ho treba upraviť. 1. Varný cyklus Para 100% 3 hodiny 105 stupňov celzia Varný cyklus Horúci vzduch 75% 30 minút 230 stupňov celzia A kolienka sú hotové. Rozpadajú sa a na povrchu sú chrumkavé.... Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu