
Kysnuté ovocné knedle
Do múky primiešame sušené droždie, pridáme ostatné suroviny a dobre spracujeme. Spracované cesto zľahka ...

Srbské kura na ruskom grile
Klasické spojenie srbskej kuchyne... paradajky, paprika, šampiňóny. Jednoduché, chutné, rýchle a ešte...

Grilovaný roštenec s bylinkovou omáčkou
Umytý a očistený roštenec nakrájame na štyri steaky. Neochucujeme. Na rozpálenom grile opečieme z každej...

Tvarohové guľky
Do tvarohu zamiešame všetky suroviny na guľky a vypracujeme cesto. Z neho vaľkaním medzi dlaňami vytvarujeme...

Losos na smotane
Lososa si deň vopred naložíme do marinády z olivového oleja a grilovacieho korenia na ryby s citronom....

Dusené pliecko na cibuľke s mäkkými zemiakovými kolieskami
Tento recept vznikol tak, že niekedy minule doniesla manželka nejaké mäsko z obchodu a že : urob z...

Sushi Temaki Unagi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...

Cícerové fašírky s bôbom
Cícer aj bôb namočíme aspoň na 24 hodín do vody s malým množstvom soli a môžeme pridať...

Cestoviny šunka šampi
Tento recept je veľmi rýchly, chutný a my ho máme veľmi radi :)) Dúfam, že...

Polentové placky s kozím syrom a so žihľavovým pestom
Z kukuričnej múky, vody (množstvo podľa potreby) a zo soli uvaríme kašu. Necháme vychladnúť. K vychladnutej...

Ajmäsové fašírky
Nie, nevymyslela som nové slovo, len nejedávame fašírky, ktoré sú čisto z mäsa...

Tatarčené pirohy
Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...

Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...

Řízky v brokolicovém těstíčku
Neděle. V každé rodině je tradiční oběd a nebo také ne. Někdo obědy střídá, ...

Dolnozemská kapustnica
Tento recept popisuje, ako sa varí klasická kapustnica na Dolnej zemi, ale nie je lacná....

Domáci králik s tekvicovým prívarkom a knedľou
Urobila som manželovi radosť a pripravila mu králika.

Báječná pizza
Milujem pizzu no az teraz som konečne našla cesto z ktoreho pizza vazne stoji zato.

Palačinky s máslovo-skořicovýma jablíčkama
Jen obyčejné palačinky s jablkovo-máslovou náplní.

Lasagne so zemiakmi a baklažánom
Uvaríme cestoviny, lasagne v osolenej vode. Očistené zemiaky pokrájané na kolieska a uvaríme, baklažán...

Steak zo sviečkovice (fillet steak + filet mignon)
Steaky zo sviečkovice, a to fillet steak (z hrubšej časti) spolu s kúskom filet mignon (z...

Kuracie prsia s morčacou pečeňou, údenou slaninkou a ementálom
V nedeľu mám rada nenáročné a rýchle, ale chutné varenie.

Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva
Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....

Kapustová ryža na indický spôsob
Kapustová ryža na indický spôsob predstavuje chuťovo zaujímavú prílohu, alebo základ hlavného jedla....

Zapekané šunkové fliačky s čubricou
Cestoviny máme radi. V každom prípade sa dá s nimi obohaťiť náš stôl. Sú použiteľné na mnoho...

Bylinková omáčka
Fantázii sa medze nekladú :)..... len z čerstveho je lepšie ako so sušeneho... ale iba...

Treska na neapolský spôsob
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu....