Foto: dvorka
Tento recept pridávam skôr ako tip na prípravu. Síce dlhšie pečenie, ale krátka príprava s malým počtom použitého riadu.
porcie
príprava
na 250 °C
Suroviny
1 kg mleté |
|
1 ks surové |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
prelisovaný |
|
8 ks surové očistené |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
na vymastenie misy |
|
Postup
-
1
Mleté mäso som premiešala so soľou, korením, cesnakom a vajíčkom. Nechala som ho postáť, kým som si ošúpala, umyla a nakrájala zemiaky na plátky a cibuľu na tenké polkolieska. Dno misy som si vymazala masťou, zasypala cibuľou a ukladala po vrstvách zemiaky. Každú vrstvu som jemne posolila a posypala rascou. Z mäsa som vytvarovala 3 šišky, položila som ich na zemiaky, potrela horčicou. Misu som zakryla vrchnákom a dala piecť do vyhriatej rúry na 250°C.
- 2
Piekla som prvých 40 minút. Vybrala som misu, obrátila fašírky aby sa prepiekli aj z opačnej strany a piekla som zakryté ďalších 40 minút. Nakoniec som ešte raz fašírky otočila a dopiekla 7 minút. Zemiaky chytili chuť od cibule aj mäsa.
- 2
:-)