Foto: elysa
Recept na chutnú roládu mám zo starého kalendára od Dr.Oetkera... Vždy mi praskla, ale predvčerom pridala @pusta recept na roládu a riadila som sa Zobraziť celý popisRecept na chutnú roládu mám zo starého kalendára od Dr.Oetkera... Vždy mi praskla, ale predvčerom pridala @pusta recept na roládu a riadila som sa jej radami, konečne bola roláda taká ako má byť...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Upozorňujem dopredu, že ja som piekla z polovičnej dávky, tak nech Vás fotky nepletú- rozpis je na celú dávku- na veľký plech... Moja chyba, lebo ju zjedli na posedenie a ja som zasa stála v kuchyni...
- 2
Bielky vyšľaháme z práškovým cukrom do tuha. Pridáme žľtky, prešľaháme, pridáme olej, zase prešľaháme. Metličkou jemne primiešame preosiatu múku s PDP. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, ktorý jemne vymažeme maslom. Upečieme vo vyhriatej rúre, horúci plát preložíme na mokrú utierku, papier stiahneme a roládu stočíme. Necháme vychladnúť.
- 3
Z mlieka, kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme krém, necháme vychladnúť.
- 4
Práškový cukor vymiešame do peny s maslom.
- 5
Do masla všľaháme vychladnutý krém zo zlatého klasu. Kedže som robila polovičnú dávku- krému nebolo veľa, tak som to skúsila v minichopperi- sekáčiku a ono to šlo....
- 6
Vychladnutú roládu potrieme malinovým džemom.
- 7
Na džem natrieme krém.
- 8
Roládu stočíme a dáme schladiť.
- 9
Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do hladka. Roládu natrieme čokoládou a necháme stuhnúť.
- 10
Po stuhnutí pokrájame.
- 2
Diskusia k receptu