Nanuková roláda fotorecept

elysa - fotkaelysa, 3. novembra 2013
Nanuková roláda (fotorecept)
Foto: elysa

Recept na chutnú roládu mám zo starého kalendára od Dr.Oetkera... Vždy mi praskla, ale predvčerom pridala @pusta recept na roládu a riadila som sa jej radami, konečne bola roláda taká ako má byť...

30 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
3 PL
1 ČL
Náplň:
1 ks
350 ml
1 PL
125 g
2 PL
Poleva:
120 g
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upozorňujem dopredu, že ja som piekla z polovičnej dávky, tak nech Vás fotky nepletú- rozpis je na celú dávku- na veľký plech... Moja chyba, lebo ju zjedli na posedenie a ja som zasa stála v kuchyni...

  2. 2

    Bielky vyšľaháme z práškovým cukrom do tuha. Pridáme žľtky, prešľaháme, pridáme olej, zase prešľaháme. Metličkou jemne primiešame preosiatu múku s PDP. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, ktorý jemne vymažeme maslom. Upečieme vo vyhriatej rúre, horúci plát preložíme na mokrú utierku, papier stiahneme a roládu stočíme. Necháme vychladnúť.

    Nanuková roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z mlieka, kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme krém, necháme vychladnúť.

    Nanuková roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Práškový cukor vymiešame do peny s maslom.

    Nanuková roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do masla všľaháme vychladnutý krém zo zlatého klasu. Kedže som robila polovičnú dávku- krému nebolo veľa, tak som to skúsila v minichopperi- sekáčiku a ono to šlo....

    Nanuková roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnutú roládu potrieme malinovým džemom.

    Nanuková roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na džem natrieme krém.

    Nanuková roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Roládu stočíme a dáme schladiť.

    Nanuková roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli, vymiešame do hladka. Roládu natrieme čokoládou a necháme stuhnúť.

    Nanuková roláda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po stuhnutí pokrájame.

    Nanuková roláda (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Prekrásna roláda, vidím, že patríš tiež do klubu roládových kráľovien :) Tlieskam, ukladám a nedá mi inak ako jasných 5* Ti s radosťou dať :)
lidia3 myslím že má názov nanuková asi preto lebo ten krém po stuhnutí má naozaj chuť ako nanuk aj s tou horkou polevou robievam nanukové rezy a je to tak :D

Pridaj komentár k receptu: