Foto: stevca
toto je další z receptov, oblúbených na sviatky. tentokrát som trocha improvizovala kedže mi došlo kakao a zabudla som kúpiť, takže do mlieka som Zobraziť celý popistoto je další z receptov, oblúbených na sviatky. tentokrát som trocha improvizovala kedže mi došlo kakao a zabudla som kúpiť, takže do mlieka som dala pri príprave plnky roztopiť 100 g čokolády z mikulášov a vraj bola plnka jemnejšia a lepšia ako z originál receptu, tak vyskúšajte a posúďte sami :))
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
220 g |
|
140 g |
|
4 PL teplejšia |
|
6 ks |
|
1 80 |
|
40 g |
|
250 g |
|
60 g |
|
4 dcl (studené) |
|
200 g |
|
1 balíček |
|
1 ks |
|
80 g |
|
Postup
-
1
cesto: žĺtka vymiešame s cukrom do penista, pridáme teplú vodu, preosiatu múku s PDP, kakao apridáme tuhý sneh z bielkov a jemne premiešame. vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme pri teplote 160-170 stupňov
- 2
krém: zo 60 g masla a múky urobíme zápražku a dolejeme studeným mliekoma a miešame kým nezhustne. . zvlášť vymiešame zvyšné maslo s cukrom a kakaom a pridáme do vychladnutej zápražkovej hmoty.
- 3
krém natrieme na vychladnuté cesto, môžeme poliať čokoládou, resp. posypať čokoládovými hoblinkami alebo cukrárenskými ozdobami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu