Dusené hovädzie mäso s lečom a kysnuté parené knedle fotorecept
Foto: mesiar50
Príprava tohto jedla je jednoduchá.V tomto recepte vám predstavím aj to ako som robil knedle a zároveň aj buchty na pare.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Suroviny na dusené hovädzie mäso: | |
800 g (podľa potreby) |
|
370 ml (podľa potreby) |
|
1 ks (väčšia) |
|
|
|
Koreniny: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Suroviny na knedľu: | |
2 ks |
|
1000 g |
|
1OO ml |
|
1 bal |
|
600 ml |
|
podľa potreby |
|
suroviny na buchty: | |
|
|
|
Postup
-
1
Mäso som jemne poprášil čiernym korením.Narýchlo ho osmažíme asi 3-5 minút.
-
2
Posmažené mäso dáme na tanier a osolíme ho
-
3
Dáme si osmažiť cibulu
-
4
Ďalej už osmažené mäso pridáme k cibule.
-
5
Mäso som zalial hovädzím vývarom
-
6
Pokračujeme pridaním leča.Prikryjeme a varíme kým nám mäso nezmäkne resp.do uvarenia mäsa.Ja som jedlo dochucoval iba soľou,lebo už predtým som na mäso aplikoval č.korenie
-
7
Pokiaľ sa nám mäso varí urobíme si KNEDLE-Z ingrediencií som si vymiešal cesto
-
8
Keď je cesto už hladké a oddeľuje sa od nádoby malo byť dobre vymiesené
-
9
Cesto na knedle poprášime múkou a necháme kysnúť cca.1 hodinu
-
10
Nakysnuté cesto som rozdelil na dve časti.Z jednej časti si spravíme knedle. Budú z nej 2 kusy knedlí.A z druhej časti cesta si spravíme buchty na pare plnené marhuľovým lekvárom.
-
11
Tak najprv tie knedle.Ako vidieť na obrázku vyformoval som si knedľu a potom druhú tak isto.Takto som ich nechal ešte postáť cca.2O minút
-
12
Ďalej som si spravil resp.upravil nádoby na paráky.Gumou som prichytil utierku o nádobu resp.hrniec..Keď mi voda zovrela vložil som do nádoby knedľu.Doba varenia v pare bola 25 minút .Do druhej nádoby som si dal pariť buchty.SAMOZREJME DBÁME NA TO ABY SA UTIERKA NEDOTÝKALA TEPELNÉHO ZDROJA ! ! !
-
13
A toto je už hotová knedľa
-
14
Ďalej si spravíme tie buchty na pare ako som už hore vyššie poznamenal z vykysnutého cesta som urobil takéto malé trojuholníčky resp.taštičky.Naplnil som ich marhuľovým lekvárom.nechal som ich postáť cca.10-15 minút Po uplynutí tohto času som buchtičky dal do tých mojich parákov a parili sa mi tam cca.12 minút.
-
15
Tie väčšie sú bez lekváru a tie menšie z lekvárom.Posýpku si zvoľte sami prosím
-
16
DOBRÚ CHUŤ PRAJEM
Potešila si ma ďakujem Ti
Ďakujem,ale aj ty si moc šikovná veď ťa poznám
Pa pa
Nebudem teraz asi skromný,ale knedľa sa mi teraz ozaj vydarila.
Tentoraz som ju nerobil z mliekom,ale vodou
Ďakujem Ti
Knedľa nemá chybu.Tento recept na knedľu sa pozdáva aj mne.
Ďakujem
Ps.:taká pani @gordonkova plus @mesiarova =tušia-čo za poklady majú doma..??
Mrzí ma veľmi buchty sa už minuli ver mi !
Ďakujem ti @radost znovu si ma potešila.Tvoj odkaz budem tlmočiť
pre moju polovičku.Prajem ti pekný večer.
Vďaka sandra máš moje sympatie.Ďakujem aj za macíka.
Prajem ti dobrú noc
Dobrá rada nad zlato.Zakryť to misou.Tak na toto si spomeniem
v holandsku keďže tam mám len takú plytkejšiu pokrievku na takéto
účeli.Ďakujm ti za pekné slová
Ďakujem
Tvoj muž vie určite niečo iné lepšie ako ja.Ďakujem ti za tvoje pozitívne
slová k mojej osobe.Vážim a cením si ich.
Prajem ti pekný deň
Ďakujem Ti sonulienka.Poznám tvoje receptúry.Patríš u mňa medzi šikovnú a kreatívnu kuchárku.Prajem ti krásny deň
Nemáš čo ďakovať joel.Potešenie na mojej strane,že
si vyskúšal knedlu z mojho receptu.
Som rád,že sa ti vydarila a chutila ti
Prijmi prosím odo mňa pozdrav z Nederlandu
Ahoj.Nech sa páči odskúšať .Ja som robil knedle podla tohto návodu nie raz.A povetšinou používam suché droždie dr.oetker,ale nemusí byť.
,,Stretli sme sa pri recepte @sovka62.
Spominas tam medzi inymi aj to,ze do parenych buchiet nedavas vajcia.Dnes som tvoju inspiraciu vyskusal.Buchty su velmi OK.Dakujem ti.Prikladam aj fotky mozno som vystihol tvoj problem ohladom kysnutych parenych buchiet.
mlieko vlazne 300 ml,susene drozdie(Dr. Oetker) 1bal,400 g muka polohruba,cukor krystalovy 2 KL,zopar stipiek soli.Zelam ti vsetko dobre.