Rýchla brokolicová polievka

zmija - bez fotkyzmija, 26. septembra 2014
Rýchla brokolicová polievka
Foto: zmija

Viem, brokolicovým polievok je tu neúrekom. Ja ju robím jednoducho, rýchlo a bez zbytočných surovín.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Jeden veľký zemiak očistíme, nakrájame a vložíme do hrnca s osolenou vodou a uvaríme. Medzitým si umyjeme, očistíme a nakrájame brokolicu. Použijeme aj hlúbovú časť brokolice, ktorú ošúpeme. Keď sú zemiaky uvarené pridáme brokolicu, chvíľu povaríme. Voda by mala byť tak 3cm nad brokolicou. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme tyčovým mixérom do hladkej konzistencie. Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a dochutíme soľou, čiernym korením a štipkou muškátového oriešku. Na záver polievku zjemníme plátkom masla. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

svedka
Chutna polievocka,nesklame ani bez smotany :)
deer
Fajn, jednoduchá príprava, v ktorej je krása i chuť :)
evanaaa
Píšeš, že bez zbytočných surovín a dala si tam zemiak. Viem, mala si na mysli smotanu, tú ja síce dávam ale zemiaky nie, načo by som kazila nimi chuť brokolice, aj keď inak sú dobré, do brokolicovej polievky dávam len brokolicu. Ale ako si spomenula, že tých polirevok je tu viac, tak to tak beriem a iste je ako polievka dobrá aj táto.
havino
@kakao ,ty si zaťažený na @evaanu , ale beriem ťa, vieš aj konštruktívne prispieť, ale ked brokolicová tak brokolicová, neberiem a nezvažujem iné zvyklosti varenia, ja tiež bez zemiaka, natolko zalejem brokolicu vodou, že ked ju rozmixujem mám z nej kašu a až potom riedim smotanou, ber to, ako jej názor, aj môj, hoc neposudzujem, každý, ako sme zvyklý variť podľasvojej chuti, len prosím ťa nepoužívaj silné slová, že rýpe, ved má len svoj názor, inak polievka určite chutná
jamarlen
@evanaa , ja varievam tiež bez zemiakov, aj bez smotany, radšej s nejakými rozmixovanými orieškami….a cesnak s brokolicou chutí ako špenát, takže sa uspokojím s muškátovým orieškom…..
viem, že sleduješ sacharidy, takže zemiak iba zvyšuje glykemický index a na chuti nepridáva, skôr mám vždy pocit, že dodáva trošku nakyslastú chuť
1x havino
kukulienka71
tiež mi to pripomína špenátovú polievku, najbližšie vyskúšam túto chuť, len pre porovnanie. Brokolicu a pol cibule zalejem vodou, uvarím, pomixujem, prilejem trochu sladkej smotany a ochutím soľou a citrónovou šťavou. Čo dom, to iná brokolicová polievka:-)
marianne
Ide jesenné obdobie a pre mňa začína polievkový raj,aj táto sa mi páči..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia