Foto: gordonko
..od svokry - dobrej svokry ( nane mam šťastie ) sme dostali králika Zobraziť celý popis..od svokry - dobrej svokry ( nane mam šťastie ) sme dostali králika ....nuž čo sním ??? ....skončil na pekáči ....POZOR pretých čo majú svokru ,,semetriku,, ,aby miesto králika nebola podarovaná mačka ....
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...potrebné suroviny
-
2
jednoho krásného domácího králíka si naporcujeme .......( alebo mačku )
-
3
a zprudka opečeme na rozpálenom oleji zo všetkých strán a vyberieme von
-
4
na výpeku si orestujeme cibulku a pridáme nakrájaný cesnak a
-
5
na tento základ vrátíme kúsky králičieho mäsa
-
6
okoreníme čierným korením, červenou paprikou , rascou , osolíme vegetou a pridáme bobkové listy
-
7
podlejeme šampaňským alebo vínom a pod pokrievkou necháme podusiť do mäkka
-
8
ked je mäsko hotové vyberieme ho von a zahustíme si výpek bud zátrepkou z mlieka a hladkej múky ,alebo smatankou to už necham na Vás ..... necháme prejsť varom a potom vrátime králika nazpäť do hrnca
-
9
podávať som podával s ryžou ,ale to len preto lebo som ešte nepoznal viedeňské knedle ..... DOBRÚ CHUŤ
ja to viem-ja tiež takú svokru chcem...nech ponúkne domáceho zajačika..a čo sa toho vína týka....ked šampanského zátka strelí-vtedy nažívame v mieri....aj hádky sú v úzadí..zajačik na všetky spôsoby sa vydarí-polievka,pečený,smažený,perkelt,paprikáš..s vínom..bez vína..na to sa u nás už len spomína....prestali sme chovať=začali banovať..báli sme sa chorôb rôznych-čo svokra robí-že jej zajačiky sú bez nich..??
to by bola superpráca-ja tebe šampanské-a ty mne zajaca....:-))