Králik na "šampanskom" fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 14. marca 2013
Králik na
Foto: gordonko

..od svokry - dobrej svokry ( nane mam šťastie ) sme dostali králika Zobraziť celý popis..od svokry - dobrej svokry ( nane mam šťastie ) sme dostali králika ....nuž čo sním ??? ....skončil na pekáči ....POZOR pretých čo majú svokru ,,semetriku,, ,aby miesto králika nebola podarovaná mačka ....

20-30 minút
príprava
30-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
 (soľ)
Zátrepka:
 (alebo smatanka)




Postup

  1. 1

    ...potrebné suroviny

    Králik na
  2. 2

    jednoho krásného domácího králíka si naporcujeme .......( alebo mačku )

    Králik na
  3. 3

    a zprudka opečeme na rozpálenom oleji zo všetkých strán a vyberieme von

    Králik na
  4. 4

    na výpeku si orestujeme cibulku a pridáme nakrájaný cesnak a

    Králik na
  5. 5

    na tento základ vrátíme kúsky králičieho mäsa

    Králik na
  6. 6

    okoreníme čierným korením, červenou paprikou , rascou , osolíme vegetou a pridáme bobkové listy

    Králik na
  7. 7

    podlejeme šampaňským alebo vínom a pod pokrievkou necháme podusiť do mäkka

    Králik na
  8. 8

    ked je mäsko hotové vyberieme ho von a zahustíme si výpek bud zátrepkou z mlieka a hladkej múky ,alebo smatankou to už necham na Vás ..... necháme prejsť varom a potom vrátime králika nazpäť do hrnca

    Králik na
  9. 9

    podávať som podával s ryžou ,ale to len preto lebo som ešte nepoznal viedeňské knedle ..... DOBRÚ CHUŤ

    Králik na

Diskusia k receptu

gordonko
záujemcovia o STRETKO VARECHA-rou 11.5. v Nitre prihláste sa aj sem formou komentu ,alebo na POKECi nick Gordy-f1 ,alebo Gordon-ko , poprípade na mob. 0944 234 933 ... pekný deň Vám
ariela6
gordonko to je super zajačik aj by som si dala keby tam nebol ten cesnak s tim ja nie som kamaratka ani z dialky ale ukladam až niekedy od niekoho dostanem kralika tak ho skusim takto urobit bez toho cesnaku
denyany
to musela byť dobrota - poznám, lebo tiež tak robievam, len bez toho vína, to radšej vypijem. v nedeľu sme mali pečeného králika - okoreneý, posypaný cibuľou a na vrch plátky slaniny. tiež to bola fajnota. pekný deň!
sisuk
tiež robíme králika, len bez šampanského... Určite vyskúšame
lusinkab
:-) krasne zdokumentovany recept aj som sa nasmiala,musi to byt super kralika mam rada takze ked niekedy nejakeho zozeniem tak skusim podla teba :-)
ejmepb
@gordonko , robím tak isto, len bez vína, ale pred zahustením pridám lyžicku horčice, musím skúsiť podľa teba, aj keď králika robím hlavne pre vnuka, zbožňuje ho.
radost
@gordonko
ja to viem-ja tiež takú svokru chcem...nech ponúkne domáceho zajačika..a čo sa toho vína týka....ked šampanského zátka strelí-vtedy nažívame v mieri....aj hádky sú v úzadí..zajačik na všetky spôsoby sa vydarí-polievka,pečený,smažený,perkelt,paprikáš..s vínom..bez vína..na to sa u nás už len spomína....prestali sme chovať=začali banovať..báli sme sa chorôb rôznych-čo svokra robí-že jej zajačiky sú bez nich..??
to by bola superpráca-ja tebe šampanské-a ty mne zajaca....:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia