Nikdy v živote som nejedla vyprážaného kapra.Vianočný pečený kapor je alfou a omegou našich Vianoc. Recept vymyslela moja stará mama - kuchárka a traduje Zobraziť celý popisNikdy v živote som nejedla vyprážaného kapra.Vianočný pečený kapor je alfou a omegou našich Vianoc. Recept vymyslela moja stará mama - kuchárka a traduje v našej, už značne rozvetvenej rodine, štyridsať rokov. Všetci priženenci do rodiny prvým hltom tejto rozprávkovej rybky zabudli na tradície, ktoré si priniesli zo svojich vyprážaných Vianoc a už v októbri sa nám zbiehajú slinky. Recept je veľmi jednoduchý, rýchly a zdravý. Lebo aj také môžu byť Vianoce:) Foto nemám, doplním o dva týždne:)
Postup
-
1
Kapra, ktorého sme nechali vyčvachtať v mlieku, opláchneme a predelíme po dĺžke na dve časti.
- 2
Vložíme do hlbšieho pekáča, ktorý jemne vytrieme maslom. Zámerne som nepísala množstvo cibule a masla, závisí to od veľkosti ryby. Cibuľu nakrájame na kolieska a bohato ňou obsypeme kapra. Na 2-kilového kapra pripadá približne 1-1,5 kila cibule.
- 3
Plátky masla poukladáme na kapra a cibuľu, nezabúdame na boky pekáča. Opäť, na 2-kilového kapra spotrebujeme asi 150 - 200 gramov masla. Poriadne osolíme, okoreníme čiernym korením a podlejeme vodou.
- 4
Prikryjeme alobalom a pečieme na 250°C (závisí od výkonu) približne hodinu - kým ryba nieje mäkká. Posledných 10-15 minút necháme zapiecť bez alobalu. Podávame s čerstvým chlebom (a s kofolou :D= to je ta pravá chuť Vianoc).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
K comu bude potom zemiakovy majonezovy salat na Stedry den?:-)
Jedna z prvych veci, co ma rodicia naucili, bola, aby som nikdy nepovedala FUJ na jedlo, ktore chuti niekomu inemu. Je to vrchol neslusnosti. Ak to mila @mikulka nevies, priatelsky Ta nato upozornujem (i ked neviem, aka je sanca, ze si to tu precitas). Nejeden recept tu z varechy, co som uvarila, mi nechutil. Ale vymazala som ho z KK a necitila som potrebu opakovane neprijemne reagovat pod recept, s ktorym si niekto dal namahu. Ved kazdy mame ine chute, ine rodinne zvyky. @trudiola - dnes sme mali na obed takehoto kaprika, cvachtal sa v cesnakovom mlieku, oblozila som ho nie len kvantom cibule ale aj par stonkami celeru a poviem Ti, vyborne sme si s manzelom pochutnali. Dakujem, ze si nam prezradila ako spravit toho najvianocnejsieho kapra :)
;O)