Zapekané tvarohové slíže

flavia - fotkaflavia, 1. augusta 2013
Zapekané tvarohové slíže
Foto: flavia

Veľmi jednoduchý, sýty a chutný recept.

8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 bal
250 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme (prekrojíme) na dve časti. Rozvaľkáme a jednu časť dáme do malého plechu.

  2. 2

    Uvaríme rezance a vlažné ich zmiešame s tvarohom, cukrom.

  3. 3

    Túto hmotu dáme na cesto, a prikryjeme druhým cestom. Pečieme asi 20-30 minút na 200 stupňoch. Ríbezle niesú nutné, ale môžme ich pridať do tvarohu, alebo nimi hotovú porciu dozdobiť.

Diskusia k receptu

luss44
dobrý nápad, kľudne to môže byť aj ako dezert
eviana
Tu na juhu sa tomuto jedlu hovorí "Varga béles" :) Naozaj veľmi chutné jedlo :)
ildinka
Ja poznám podobný maďarský "Vargabéles",len tam idú aj žltka + sneh z bielkov do plnky a po upečení servírovaný s teplými malinami...mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia