Domáce pappardelle s omáčkou

mataliptak - fotkamataliptak, 15. mája 2012

Dnes som sa rozhodla vyskúšať domáce cestoviny a to pappardelle ...

Suroviny

500 g
500 ml
1 ks
1 ks
300 g
Pappardelle:
1 kg
10 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na malinké kocky ...

     Domáce pappardelle s omáčkou  - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko si opečieme na troške oleja asi tak 10 minút...posypeme ho gril.korením ...

     Domáce pappardelle s omáčkou  - obrázok 2
  3. 3

    Ked je mäsko opečené , prisypeme k nemu kukuricu a šampiňony ...

     Domáce pappardelle s omáčkou  - obrázok 3
  4. 4

    Spolu to opražíme a po asi 5-tich minútach pridáme aj syr ....

     Domáce pappardelle s omáčkou  - obrázok 4
  5. 5

    Miešame kým sa syr neroztopí tiež asi tak 5 minút a zalejeme to smotanou na varenie ...

     Domáce pappardelle s omáčkou  - obrázok 5
  6. 6

    Necháme zovrieť a na koniec pridáme kari korenie podla chuti , kto ako má rád ale aj nemusí .... a omáčku máme hotovú možeme ísť na pappardelle ...

     Domáce pappardelle s omáčkou  - obrázok 6
  7. 7

    Cesto som si pripravila asi hodinu -dve predtým z polohrubej múky a vajíčok .. dala som cesto do mikrot. sáčky a do chladničky ...

     Domáce pappardelle s omáčkou  - obrázok 7
  8. 8

    rozdelíme si cesto asi na 5 častí a možeme valkať ...

     Domáce pappardelle s omáčkou  - obrázok 8
  9. 9

    rozvalkáme ho na tenko , dobre pomúčime a ja som ho akoby zrolovala na rolku ....

     Domáce pappardelle s omáčkou  - obrázok 9
  10. 10

    a možeme krájať asi na 2 cm ...

     Domáce pappardelle s omáčkou  - obrázok 10
  11. 11

    ja som to trošku prestrelila a urobila som velmi vela cesta tak som mala plno cestovín ale nevadí ostane aj pre sestru :-)) no a už mi vrela voda tak som len cestoviny vyvarila v osolenej vode a možeme naberať a papať .... dobrú chuť !!!

     Domáce pappardelle s omáčkou  - obrázok 11

Diskusia k receptu

wegar
Domáce cestoviny skvelé, ale keď už si si s nimi dala tú prácu, prečo je omáčka zmiešaná z konzervovaných šampiňónov - určite lepšie by boli čerstvé, alebo iný druh húb s výraznejšou chuťou. Tiež by som nemiešala smotanu ešte so syrom, príde mi to zbytočné a určite by som nepridávala vegetu, lebo potom je už úplne jedno, aké sú ostatné suroviny, jej pachuť prebije všetko. Omáčka z opečených pŕs s čiernym korením, bylinkami a aj tým kari, zjemnená troškou smotany a bolo by to perfektné.
julica
Súhlasím s vegar, papardelle super, ale omacka umela
lenosko
citam recept a uz pri tom syre a smotane zaplakal moj zaludok a tukove zasoby sa zacali smiat ze porastuuu - ale zbytocne sa tesia :-D
mna na tom recepte zaujali hlavne tie domace cestoviny. dali by sa urobit aj s menej vajickami? uz pri 4-vajecnych mi to nejak nejde dole krkom
@wegar plne suhlasim...
medovnicek
cestovinky vyzerajú skvele a páči sa mi aj tá omáčka
@wegar @lenosko každý varí podľa svojho gusta, ak chce niekto omáčku z čerstvých hríbov tak si ich pridá, kto nechce vegetu, ten ju tam nepridá...
mataliptak
dakujem za komentáre .... ja som aj chcela dať čerstvé šampiňony ale ako to býva tak práve vtedy som ich u ná nezohnala tak som dala v konzerve ... :-) no a syr so smotanou som dala preto lebo to má famoznu chuť ;-) a tiež vegetu som dala len an dochutenie minimum ... ale kto nechce nemusí ... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia