Foto: mataliptak
Dnes som sa rozhodla vyskúšať domáce cestoviny a to pappardelle ...
Postup
-
1
Kuracie prsia si nakrájame na malinké kocky ...
-
2
Mäsko si opečieme na troške oleja asi tak 10 minút...posypeme ho gril.korením ...
-
3
Ked je mäsko opečené , prisypeme k nemu kukuricu a šampiňony ...
-
4
Spolu to opražíme a po asi 5-tich minútach pridáme aj syr ....
-
5
Miešame kým sa syr neroztopí tiež asi tak 5 minút a zalejeme to smotanou na varenie ...
-
6
Necháme zovrieť a na koniec pridáme kari korenie podla chuti , kto ako má rád ale aj nemusí .... a omáčku máme hotovú možeme ísť na pappardelle ...
-
7
Cesto som si pripravila asi hodinu -dve predtým z polohrubej múky a vajíčok .. dala som cesto do mikrot. sáčky a do chladničky ...
-
8
rozdelíme si cesto asi na 5 častí a možeme valkať ...
-
9
rozvalkáme ho na tenko , dobre pomúčime a ja som ho akoby zrolovala na rolku ....
-
10
a možeme krájať asi na 2 cm ...
-
11
ja som to trošku prestrelila a urobila som velmi vela cesta tak som mala plno cestovín ale nevadí ostane aj pre sestru :-)) no a už mi vrela voda tak som len cestoviny vyvarila v osolenej vode a možeme naberať a papať .... dobrú chuť !!!
mna na tom recepte zaujali hlavne tie domace cestoviny. dali by sa urobit aj s menej vajickami? uz pri 4-vajecnych mi to nejak nejde dole krkom
@wegar plne suhlasim...
@wegar @lenosko každý varí podľa svojho gusta, ak chce niekto omáčku z čerstvých hríbov tak si ich pridá, kto nechce vegetu, ten ju tam nepridá...