
Shirataki s paradajkovou omáčkou
Shirataki nie sú cestoviny, ale zeleninová príloha , vyformovaná pri procese výroby do tvaru cestovín....

Lúpačky s makom
Pri Medickej záhrade je na rohu malá kaviarnička. K dobrej kávičke mávajú aj lúpačky. Prišla...

Japonský nadýchaný cheesecake
Tento neuveriteľne nadýchaný a krásne vyzerajúci cheesecake som videla na niekoľkých videách a fotkách na rôznych sociálnych...

Kapustové halušky
Zemiaky očistíme, umyjeme ich a najemno postrúhame na strúhadle. Do postrúhaných zemiakov pridáme soľ, múku a vypracujeme cesto...

Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling
Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...

Narodeninová torta
Recept je pre 22 cm korpus, ak použijete väčší, treba roznásobiť suroviny. Korpus: Oddelíme vajíčka...

Kysnuté buchty
Parádne kysnuté buchty s plnkou, ktorú si môže každý zvoliť podľa seba. Robím ich najmä...

Domáci tekvicový celozrný chlieb
Zistila som, že domáci chlieb, je naozajstný chlieb... chutí lepšie, vydrží dlhšie, nevyhadzuje...

Zdravé cookies z 3 ingrediencií
Jeden z mojich najobľúbenejších a takisto najrýchlejších receptov na zdravú sladkosť. Najradšej si ich pripravujem na...

Mrkvová polievka s ovsenými vločkami
Veľmi rýchla a výdatná mrkvová polievka so zeleninou a ovsenými vločkami

Veľkonočný Zajac
Recept na Zajka prisiel s formou. Upeceneho mozno pocukrovat, alebo obliat cokoladou.

Chlebové vejáre
Ako využiť starší chlieb, ak topinky a chleby vo vajci sa vám dajú všedné? Skúste...

Jablčník s tvarohom a mandľovou posýpkou
Vynikajúca kombinácia veľmi tenkého cesta, voňavých jabĺk, tvarohu a chrumkavej mandľovej posýpky zo stránky Tinkinerecepty....
Polenta
Ako príloha k mäsu či zelenine nemusí byť vždy len zemiaková kaša. Vyskúšajte si uvariť polentu...

Raňajkové müsli tyčinky
Rúru predhrejeme na 130 °C a vymastíme plech alebo alobalovú dosku (23 X 33 X 4...

Sterilizovaná cvikla
Naučila som sa z Varechy sterilizovať, všetko dávam ako aj skorej, iba konzervans nie...

Bosniaky z celozrnnej ražnej, kukuričnej a hladkej múky
Kedysi bosniaky patrili k mimoriadne obľúbenému slanému kysnutému pečivu starej Bratislavy, podávali sa k sýtym polievkam,...

Rezy z lístkového cesta s jablkovou plnkou
Zostali mi jablká, našla som v mrazničke lístkové cesto a v katičkách Majster kuchár, recept....

Plnené zemiakové knedle
Tu je hlavný chod z údeného mäsa, z ktorého som uvaril stúčkovú fazuľku. U nás...

Adžika - doma vyrobená koreniaca zmes
Adžika je koreniaca zmes zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenia mäsa, ...

Tvarohová nočná tortička bez múky
Keďže som dosť obmedzená surovinami, ktoré môžem konzumovať, je tu ďalšia variácia tvarohovej torty.

Bravčový bôčik, paprika a cesnak
Zapaprikovaný bôčik je v našej rodine veľmi obľúbené jedlo - ale pozor po zjedení sa budete cítiť...

Banánovo-mrkvový chlebík s medom a orechami
Vylepšená verzia môjho banánovo-medového chlebíka. Výborný na raňajky s maslom alebo bielym jogurtom.

Pikantné bravčové rebierka
Pripraviť chutné bravčové rebrá to je taká srdcovka ako navariť guláš. Každý to vie každý to robí...

Palacinky na holandský spôsob
Palacinky su v Holandsku popularne. Mame tu vela restauracii, kde sa podavaju iba palacinky...

Vegetariánske špagety
V slanej vode uvaríme špagety. Opláchneme studenou vodou necháme odtiecť a jemne polejeme olivovým olejom.