Tieto praclíky pečiem hlavne na Vianoce, ale hodia sa aj ako poobednajšie ku kávičke. Mám ich veľmi rada a deti ich zbožnujú.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vanilkovú tobolku pozdĺž rozrežeme a vyškrabeme dreň. Maslo s preosiatým cukrom vymiešame na hladkú hmotu , pridáme žĺtok, soľ a vanilkovú dreň. S preosiatov múkov prepracujeme na kreké cesto.
- 2
Zabalíme ho do alobalu a odložíme na 2 hodiny do chladničky. Rúru vyhrejeme na 180°C. Cesto spracúvame po častiach , zvyšok držíme v chladničke. Zkúsov cesta vyšúľame valčeky hrubé asi ako ceuzka a 10 cm dlhé. Potom vyformujeme na praclíky. Praclíky pečieme asi 10 až 15 minút.
- 3
Bielok, rum , citrónovú šťavu vymiešame na polevu. Praclíky necháme trochu vychladnúť , širokým nožom ich vyberieme z plechu, nehrubo natreme bielkovou polevou a necháme zaschnúť. Prajem vám dobrú chuť .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu