Dá sa robiť aj z mrazených brusníc. Je to super príloha k mäsám, ale pekne zabalená aj ako darček :)
Postup
-
1
Do hrnca či pekáča - ale takého, čo môže ísť do rúry - dáme brusnice, olúpané a pokrájané jablká, cukor, škoricu.
- 2
Dáme do rúry na 190 st. C. Keď brusnice popraskajú, pridáme trocha vody, a teplotu znížime na 150 st. C a necháme variť do zhustnutia.
- 3
Dá sa plniť do pohárov a sterilizovať len toľko, aby chytil vrchnák pohára.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to je super recept, čo píšeš, vyskúšam aj ten :)
keď to urobím, pridám foto :)
Ozaj - včera som čítala článok o brusniciach, a nazvali ich aj kľukva - je to to iste??? neviem. Ale keď sme bývali v Moskve, tak tam mali z kľukvy veľmi veľa roznych výrobkov - džúsy, šťavy, surovú....ale to bolo dávno, tak už si ani nepamätám, či to boli brusnice... :)
:)