Foto: melbea
Náš obľúbený recept na medovníky
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Z múky, cukru, vajec, medu, vanilkového cukru, škorice, perníkového korenia a sódy bikarbóny urobíme cesto, ktoré necháme v miske prikrytej fóliou odstáť do druhého dňa. Na ďalší deň cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rukou ho dobre premiesime. Ak sa lepí, pridáme múku.
-
2
Zmes sušeného ovocia pokrájame na malé kúsky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary medovníčkov. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
3
Vrch medovníčkov potrieme rozšľahaným vajcom a ozdobíme sušeným ovocím.
-
4
Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 10 minút. Vychladnuté medovníky ukladáme do dózy, ktorú skladujeme pri izbovej teplote, zostanú mäkké. Dobrú chuť.
či to nie je moc cukru, dakujem,