
Zeleninová panvička
Komu stačí - ako hlavný chod, komu nestačí - ako príloha. Zeleninová inšpirácia :-)

Tekvicová krupica s rýdzikmi a fazuľkovými luskami
Kus tekvice zabalíme do alobalu a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme cca 50 minút.

Sójové mäso s ryžou a zeleninovým šalátom
Nevedela som, čo si mám spraviť na večeru ale objavila som sójové mäso, nejakú tú...

Halloumi s paradajkami, medom a cesnakom
Čoraz viac preferujem jedlá rýchle a jednoduché na prípravu. Možno inšpiruje aj niekoho z vás.

Pečene krídielka
Krídelka umyjeme a dáme do marinády, ktorú urobíme z oleja, cesnaku, korenia, pasty...

Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...

Kelové závitky
Zelenina plnená mäsom, ryžou a... zeleninou. Pôvodne marocký recept som upravila na naše podmienky....

Bylinkové špagety
Tak opravdu nevím, jestli jsem normální. Na stará kolena uvařím vegetariánské jídlo. Jestli je...

Raňajkové bravčovinky s caesar šalátom
Výborné domáce fašírky vedeli vyčarovať u nás doma v Košiciach pod Šibenou horou aj naše dobré múdre...

Hubové krupoto na víne s bryndzou, kešu a slaninkou
Milujem fúzie a prepájanie tradičnej kuchyne s niečim malým novým. Inovovať a kreovať to je moje....

Krkovička z jedného pekára
Tento recept som veľmi dávno (to som bol ešte mladý a ... počul v rozhlase)...

Špenátové palacinky s tvarohovou plnkou
Ak sa vám žiada mať na tanieri niečo farebné a zdravé, nech sa páči, ponúkame...

Basmati rizoto s cuketou, šampiňónmi a nivou
Rýchle, chutné a zo zdravých surovín :)

Zemiakovo-baklažánové karí
Na oleji poprazime rimsku rascu, kurkumu a koriander. Pridame nakrajanu cibulu a opekame, kym...

Hlávková kapusta s mäsom
Mäso nakrájané na rezance naložíme do zmesi zo sójovej omáčky, trochy vody, bielku a škrobovej...

Najjednoduchší losos
Jediny problem, vacsinou cim jednoduchsi recept - tym kvalitnejsie suroviny. Dobry steak je 80%...

Krkovička s hubovou prílohou podľa Janočky
Môj dnešný experiment - preto podľa Janočky, ale musím povedať, že úspešný. Dúfam, ...

Bugaci beťár
Spoznala som ho vďaka reštauračnému menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes som ho pripravila...

Bylinkové kura
Tento recept je z mojej vlastnej hlavičky, pretože veľmi rada zbieraj bylinky a preto ich používam veľmi...

Marinované sójové rezance
Do vody dáme solčanku, sójovú omáčku a mletú rascu. V tejto uvaríme sójové rezance...

Kapor na cesnaku a čili papričkách - fotorecept
Dostali sme od kamaráta rybára dvoch krásnych kráľovských kaprov a dnes sme sa na jednom s nich...

Hovädzia špička s chrenom
Gazdinky starého Prešporka vedeli múdro zužitkovať všetko, čo im dávala rieka, záhrady, svahy Malých...

Cestoviny so zelenou baby špargľou a krevetami
Keď sa Vám podarí kúpiť krásnu zelenú baby špargľu a v talianskom týždni skvelé chladené taglatelle, ...

Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...

Karfiolové placky alebo cestíčko na všetko
Do smotany primiešame vajíčka, múku, soľ a vegetu. Dobre premiešame. Potom do zmesi zľahka vmiešame vopred predvarené...

Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...

Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...