Letná čalamáda v skladkokyslom náleve fotorecept
Foto: izabella929
Robila som už mnoho druhov čalalmády. Takú, ako som robila teraz som ešte neskúšala..prevládajú v nej uhorky a ďaľšie suroviny som pridala podľa toho, Zobraziť celý popisRobila som už mnoho druhov čalalmády. Takú, ako som robila teraz som ešte neskúšala..prevládajú v nej uhorky a ďaľšie suroviny som pridala podľa toho, čo som našla na záhrade...pridala som cukinu,cibuľu,papriku a zelerovú vňať...je veľmi chutná..
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Vzhľadom na to, že nám sľubujú na víkend prudké dažde, možno aj s krúpami, obrala som na záhrade všetko, čo sa dalo už použiť na zeleninovú letnú zmes...túto čalamádu robievam na jeseň, keď už vlastne uhorky ani nie sú, ale namiesto nich používam zelené paradajky..takže toto je vlastne letná zmes, čo záhrada dala..
-
2
veštko som poriadne umyla vo viacerých vodách a pokrájala...
-
3
pridala som pokrájané zelerové listy a cesnak a všetko som premiešala..
-
4
urobila som nálev: 4 litre vody, 1 liter ocot,350g. cukru,100g. soli...týmto nálevom som zmes zaliala a nechala stáť, aby sa chute spojili 4 hodiny..
-
5
Na dno každého pohára som dala bobkový list,celé čierne korenie,nové korenie a zmes som naplnila aj s nálevom...poháre uzatvorila..
-
6
zmes som sterilizovala na 80st. 20 min. po sterilizácii som poháre zakryla mokrou útierkou a nechala úplne vychladiť...dobrú chuť..
Vdaka za skvely recept.