Foto: mojack
...aj takáto bábovka, nenáročná na prácu a čas- ukáže krásny výsledok, hoci aj na Vianoce.
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 ml vlažné |
|
5 PL |
|
1 PL |
|
1 a pol PL |
|
60 g (tuk) |
|
1 ks |
|
Maková plnka: | |
|
|
hrsť sekaných |
|
hrsť |
|
|
|
|
|
rozpustené |
|
|
|
trochu |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Cesto vymiešala pekárnička,
-
2
2/3 cesta som vyvaľkala,
-
3
natrela lekvárom,
-
4
potrela makovou plnkou. Všetky suroviny na plnku len tak od oka, nevážila som ich. Použila som mak, hrsť sekaných orechov a hrozienka. Cukor a škoricový cukor podľa chuti. Všetko v jednej miske zaliate rozpusteným maslom a trochou mlieka, tak aby nebolo ani riedke ani husté.Aby sa to dalo natrieť.
-
5
Na mak som poukladala rozrezané slivky. Boli kompotové.
-
6
Stočené do rolády,
-
7
nakrájané
-
8
a uložené jedna rada v bábovkovej forme len tak ako prišlo,
-
9
Druhá rada 4 kúsky.
-
10
Natreté vajíčkom a nechala som nakysnúť.
-
11
Zo zvyšného cesta som urobila to isté ale v malom.
-
12
Nakrájané rolládky boli asi 5 cm priemerom,
-
13
museli sa zmesiť do tejto formy, kde sú malé bábovky. Naukladané, vykysnuté
-
14
a potreté vajíčkom.
-
15
Bábovka po upečení krásne podrástla,
-
16
ale malé bábovičky ju nedobehli :-)))
-
17
Po vybratí z formy je rodinka bábovičiek konečne spolu. :-)))
Diskusia k receptu