
Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

Kura na slížoch
Tento recept sa v našej rodine dedí po kraslici a pokiaľ viem, pozná ho len veľmi...

Dusená jarná zelenina s dubákmi na Chardonnay s parmezánom
Mám mladú jarnú zeleninku v bio kvalite, zaslúžila si prípravu na kvalitnom suchom bielom víne, ...

Rajské ráno
Prečo rajské? To zistíte hneď podľa jednej ingrediencie... Opäť moja obľúbená kombinácia ovsenej kaše, v...

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.

Plnené vajcia so syrom a pečeňovou paštétou
Vajíčka olúpeme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a žĺtky vyberieme. Bielky uložíme na misu. Žĺtky...

Šunkovo-slaninové srdiečka
Tento recept nie je môj, skúsila som ho dnes prvý krát. Je z časopisu Život,...

Šalát s lososom a medovým nálevom
Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru...

Krevetový šalát s kuracími prsiami a cestovinou
KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden, predstavuje ukážku jednoduchých receptov nielen...

Diétne plnené papriky
Držím delenú diétu a včera som si robila na večeru tento recept a chutilo mi to, ...

Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.

Maxiknedle so slivkami
Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Maslo vyšľaháme pridáme...

Kaiserky (žemličky)
Prípravíme si kvások z teplej vody, drozdia a cukru. Ostatne suroviny okrem vajicka zmiesame v...

Tuniaková nátierka alá čo dala chladnička
Túto natierku som vymyslela z toho dôvodu, ze na mňa prišli tehotenské chute a snažila som sa...

Vanilkový pohár s višňami
Komerčný recept

Čerstvý šalát s halibutom ako sviatočné jedlo
Variabilný výber zeleniny na tanieri s pestrými farbami a jednoduchou prípravou vhodný nielen na oslavu vo dvojici....

Medvědí česnečka ze sušených hub se strouháním
Kombinace a chuť sušených hub s česnekem, doplněná česnekem medvědím a strouháním (mrveničkou)

Vianočná torta s mandľovou šľahačkou
Rúru si predhrejeme. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky...

Prsičká s grilovaným feniklom a so salsou
Na marinádu zmiešame všetky suroviny a potrieme ňou prsia a fenikel. Na salsu premiešame paradajky, zeler a olivy...

Polievka šošovicová
Údené, zelenina a šošovica zahreje a poteší telo aj dušu. Takýmto mrkvovo cibuľovým základom robím...

Jogurt s ovsenými vločkami a ovocím
Ovocie očistíme, postrúhame alebo pokrájame na malé kúsky.

Pena z bielej čokolády s mandľovým krokantom
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme pomarančový džús a rozpustenú čokoládu....

Baby ražniči
Tento recept som začala robiť fintu pre deti, lebo mali obdobie keď chceli papať iba parky...

Stratená zverina
Očistenú cuketu nastrúhame (na väčšie kúsky), pridáme najemno nastrúhané zemiaky, mlieko, vajcia, soľ...

Lahodná cibuľačka s kuriatkami
Táto polievka ma vždy vylieči skoro rovnako ako slepačí vývar a hlavne podľa mňa pomáha na opicu...

Zapečené plnené paradajky
Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám...