Vanilkový pohár s višňami
Foto: droetker
Komerčný recept
porcie
príprava
Suroviny
Na obloženie: | |
180 g (hmotnosť po odkvapkaní) |
|
30 ml |
|
20 ks |
|
Na puding: | |
250 ml |
|
250 ml |
|
2 PL zarovnané |
|
1 bal. |
|
Na ozdobenie: | |
250 ml |
|
1 bal. |
|
Ešte potrebujeme: | |
|
|
|
|
4 ks alebo misky |
|
Postup
-
1
Na obloženie najskôr necháme višne dobre odkvapkať na sitku.
- 2
Do pohárov rozdelíme piškóty, ktoré pokvapkáme griotkou. Na piškóty rozdelíme višne. Niekoľko višní si môžeme ponechať na ozdobu.
- 3
Na prípravu pudingu zmiešame mlieko so smotanou. Obsah vrecka rozmiešame s cukrom v 1/3 mlieka a smotany. Zvyšné 2/3 privedieme do varu. Potom odstavíme zo sporáka, vmiešame vopred pripravenú zmes s pudingom a za stáleho miešania varíme ešte asi 1 minútu. Hotový puding nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť.
- 4
Na ozdobenie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu so smeta-fixom dotuha a puding ozdobíme.
- 5
Tip: Povrch šľahačky môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou, rozpustenou tmavou polevou alebo farebným cukrovým zdobením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu