Vanilkový pohár s višňami
Komerčný recept
porcie
príprava
Suroviny
| Na obloženie: | |
| 180 g (hmotnosť po odkvapkaní) |
|
| 30 ml |
|
| 20 ks |
|
| Na puding: | |
| 250 ml |
|
| 250 ml |
|
| 2 PL zarovnané |
|
| 1 bal. |
|
| Na ozdobenie: | |
| 250 ml |
|
| 1 bal. |
|
| Ešte potrebujeme: | |
|
|
|
|
|
|
| 4 ks alebo misky |
|
Postup
-
1
Na obloženie najskôr necháme višne dobre odkvapkať na sitku.
- 2
Do pohárov rozdelíme piškóty, ktoré pokvapkáme griotkou. Na piškóty rozdelíme višne. Niekoľko višní si môžeme ponechať na ozdobu.
- 3
Na prípravu pudingu zmiešame mlieko so smotanou. Obsah vrecka rozmiešame s cukrom v 1/3 mlieka a smotany. Zvyšné 2/3 privedieme do varu. Potom odstavíme zo sporáka, vmiešame vopred pripravenú zmes s pudingom a za stáleho miešania varíme ešte asi 1 minútu. Hotový puding nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť.
- 4
Na ozdobenie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu so smeta-fixom dotuha a puding ozdobíme.
- 5
Tip: Povrch šľahačky môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou, rozpustenou tmavou polevou alebo farebným cukrovým zdobením.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu