
Plnené bielky
Keďže opäť a znova pomaličky diétkujem, ponúkam Vám bielkovinovú bombu, alebo len takú rýchlu chuťovku...

Slané a sladké pirôžky
Pekný deň, pochádzam z Rožňavy a posielam vám tento recept ako naše rodinné obľúbené jedlo.

Repový med
Tento rýchly receptík mi poslala moja priateľka a chcem sa s ním podeliť aj s Vami...

Zemiakový rýchly šalát k údenému lososovi
Tento recept si píšem hlavne pre seba, aby som ho nezabudla... ale ak niekomu poslúži budem...

Koláčik s ananásom
Tento recept mám od mojej známej, je to výborný a rýchly koláčik ... Fotka je...

Veľkonočný mazanec
Tento mazanec mám odskúšaný a chutí nám. Skúšala som aj iné recepty, ale vždy sa vrátim...

Žemle, hviezdy, vločky podľa Danky z Ostopovíc
… a roky letia! Je tomu už 30 rokov, čo mi vzácna a milá pani Danka,...

Koláčiky s Nivou, jablkom a orechmi
tento recept je pre milovníkov syra s modrou plesňou, ktorý má po tepelnej úprave veľmi intenzívnu...

Zeleninové hranolky s bryndzovým dipom
Doprajte si poriadnu porciu skvelej chrumkavej zeleniny s lahodným dipom. Na tieto zeleninové hranolky z rúry...

Ovocné semifredo
Zo žĺtkov a cukru ušľaháme penu, z bielkov tuhý sneh. Šľahačku ušľaháme do tuha...

Neapolské zemiaky
Neviem, odkiaľ pochádza tento recept, či naozaj z Neapolu, lebo som tam v živote...

Tzatziki vretienka s karfiolom a mrkvou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, mrkvu nakrájanú na kolieska a karfiol potrhaný na menšie ružičky som...

Zázvorové stromčeky
Múku zmiešame s práškom do pečiva, zázvorom, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme smotanu a...

Dvojstranný závin dia
Rozvaľkané cesto dáme na suchý plech, tak aby prečnievalo cez okraje...

Pikantné medové kurča pre lenivcov
Recept je určený pre lenivcov a totálnych amatérov. Ideálny aj na krídielka. Rýchla príprava, ...

Miniterrina takmer francúzska
Chystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy...

Ovocný koláč
Tak tento recept som našla v kuchárskej knihe po mojich rodičoch, ale písala som ho Ja. Recept...

Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

Slávky na baklažánovej pene
V jednoduchosti je krása – tak sa dá charakterizovať talianska kuchyňa. Paradoxne krajší štýl fine dining...

Hovädzia sviečkovica s hriankami a oštiepkom
Neviem, ako ktorý z varecháčov_gazdiniakov, ale ja „z času na čas“ sa milerád predvediem ...

Jablkový koláč
V jednej miske dôkladne zmiešame sypké suroviny (okrem strúhanky, tú máme na vysypanie plechu. Do...

Satay s arašidovou omáčkou
Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú...

Taštičky s cukinovo- syrovou plnkou
Príjemné spestrenie - hodí sa k tomu paradajkové ragout

Kurací šalátik
kuracie prsia si opražíme na oleji... osolime okorením... a pred koncom pridáme gyros korenie podľa chuti