
Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...

Viedenské slané šamrolky
recept je náš obľúbený a pečieme ho na vianočné sviatky, dá sa použiť ako teplé predjedlo

Slimák s gaštanovou plnkou
Tento recept je taký od oka, trochu sladký, lebo mám tú diétu tak som vyskúšala tento koláč lebo...

Dobošova „placka“
Chcela som urobiť tortu v menšom, ale nakoniec by som to radšej nenazvala tortou...

Mexiko zmes
Nastáva čas zavárania a tým aj najefektívnejšie uskladnenie, či spracovanie zeleninky, alebo ovocia. Dnes vám chcem poskytnúť...

(Ne)zapekané jablkové pyré so zázvorom
Táto moja ďalšia improvizácia je super pri bolestiach hrdla alebo aj na prevenciu ;).

Rajské ihly
Chudé bravčové mäso nakrájame na kocky, šampiňóny rozpolíme, paprikové struky nakrájame na plátky, slaninu...

Višňové dužiny
Višnňvé dužiny robievala maja mama a piekla s nimi fantastické buchty, alebo šatôčky.

Paradajkovo-bazalková polievka raz dva
U nás doma patria paradajky k obľúbeným ingredienciám. Okrem toho milujem bazalku, jej vôňu, ...

Baranina na majoráne
Baraninu odblaníme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji speníme jemne nakrájanú cibuľu, pridáme...

Čokoládový mazanec
s hrozienkami... (cesto pripravené v pekárničke a dá sa použiť aj na vianočku)

Naša obľúbená bublanina
Tento koláč pečieme často pre jeho jednoduchosť a rýchlu prípravu. Pečieme ho bez ovocia alebo ako...

Králik na víne
Z korenín, pretlačeného cesnaku, vína, oleja a vody pripravíme marinádu.

Pomarančovo– snehový koláč
Maslo a hladkú múku spracujeme na mrveničku, pridáme studenú vodu a vymiesime dohladka. Zabalíme do mikroténu a dáme schladiť....

Bravčové na hríboch, podávané na kyslej kapuste
Mäsko slabo naklepeme osolíme a okoreníme a dáme na rýchlo opiecť na panvicu. potom dusíme do...

Rukolový šalát s flank steakom
V mažiari rozdrvíme rozmarín a cesnak, prilejeme olej, až kým nevznikne kašička. Marinádu dáme do misy,...

Bryndzovo-tekvicové posúchy
Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme...

Citrónovo-zázvorové kura
Zálievky pripravíte tak, že rozmixujete šťavu z citróna, sójovú omáčku, vodku, karí a sparenú citrónovú kôru.

Ostrá čučoriedková salsa
Komerčný recept<br /> V minulosti prevládali v našich špajzách a pivniciach džemy a marmelády klasických slovenských chutí...

Slivkový šalát s fetou
Osviežujúci ľadový šalát s kúskami jablka, hrušky a slivkami, posypaný syrom feta a vlašskými orechmi....

Ananásové kuracie prsia
Na dno zapekacej misy poukladáme na plátky nakrájané maslo. Na maslo dáme plátky oravskej slaninky a...

Trojfarebné zemiaky
Zemiakové plátky s hráškom, kukuricou a cibuľkou, zaliate zálievkou.

Vanilkové chia potešenie
Komerčný receptUž vás nebaví pripravovať puding klasickým spôsobom a chcete vyskúšať niečo nové? Nech sa páči! Vyskúšajte...