Rakytníkové maslo
Rakytníkové maslo

Rakytníkové maslo, ktoré deti milujú

bylinkyzbabickinejzahrady - fotkabylinkyzbabickinejzahrady, 29. júla 2020

Receptov na spracovanie rakytníka je asi tak veľa, ako má veľa aj účinkov. Vyrobiť si z neho môžeme sirup, zdravú šťavu pre deti aj džem. Mám rada tie tradičné recepty aj tie menej známe, ku ktorým patrí napríklad rakytníkové maslo, ktoré sa dostalo aj do môjho e-booku Bylinky a deti. Skvelá vec na natretie chlebíku alebo korpusu na koláč. Ideálna cesta ako dostať do detí dávku vitamínov.

30 minút
príprava

Suroviny

200 g čerstvý
100 g (alebo med)
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si odšťavíme rakytník, najlepšie pomocou lisového odšťavovaču.

  2. 2

    Z odšťavenej sušiny ešte prepasírujeme čo najviac dužiny a zmiešame ju so šťavou.

  3. 3

    V mixéri spojíme maslo so šťavou a s postupným pridávaním cukru (alebo medu), kým sa hmota pekne nespojí, aby sa neoddeľovali tekuté zložky od tuhých. Ak maslo nie je tuhé, netreba sa báť, v chladničke stuhne ;)

    Rakytníkové maslo, ktoré deti milujú  - obrázok 3
  4. 4

    Pre vôňu môžeme pridať ešte zrniečka z vanilkového struku. Čím sladšie sú plody, tým menej cukru budeme na výrobu rakytníkového masla potrebovať.

    Rakytníkové maslo, ktoré deti milujú  - obrázok 4

Diskusia k receptu


Jeden komentár