Zimná horúca čokoláda

mama3chlapov - fotkamama3chlapov, 10. februára 2012

Ak vám je zima, alebo si chcete urobiť príjemnú atmosféru s detičkami, manželom či priateľmi pri šálke lahodného nápoja, doporučujem tento super rýchly a Zobraziť celý popisAk vám je zima, alebo si chcete urobiť príjemnú atmosféru s detičkami, manželom či priateľmi pri šálke lahodného nápoja, doporučujem tento super rýchly a jednoduchý receptík. Dokonca to pripravuje aj môj šesťročný minikuchtík Peťko.

5
porcií
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 ml
300 g
podľa chuti
125 ml vyšľahaná
 , kakao, škorica




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme mlieko, necháme zovrieť do penista, pridáme čokoládu, prípadne cukor, ak má niekto rád sladšie. Miešame, kým sa čokoláda neroztopí (môžeme už pri odstavenom ohni). Nalejeme do zohriatych hrnčekov.

    Zimná horúca čokoláda - obrázok 1
  2. 2

    Navrch dáme vyšľahanú šľahačku (môže byť aj sprejová, ale tá rýchlo klesne) a ozdobíme kakaom, grankom alebo škoricou, podľa toho, kto má čo rád.

Diskusia k receptu

hubata
Nuž čo čokoládu ľúbim, ach jááj hneď by som si dala.....
ola111
Toto je teraz to pravé,aj ja by som takého kuchtíka potrebovala:-)))
mama3chlapov
Cica2 ďakujem za privítanie. Je to milé. Pravdupovediac som týmto chcela skúsiť ako sa sem receptíky dávajú. A dnes sme si robili túto dobrotu, tak sme ho sem hneď dali. Stránka je fakt úžasná, ďakujem DanielaS, že som tu aj ja. Len zaberá veľa času :o)
cica2
si šikulka, podarilo sa ti to hneď! :-) Ja som dlhšie maturovala a robila zmätky, xixi
danielas
vitaj Katka,rada Ťa tu vidím! A hneď aký fajný receptík. Naozaj si šikulka, stíhaš všetko pri chlapcoch. Ja som stále nenabrala odvahu sem niečo pridať,z čoho mám už dlhú dobu riadne "mindre". Pečiem,varím,fotím...a ďalej sa neodvážim,tu sa zastavím....a konec
fialka49
Mama3chlapov vitaj medzi vareškami. Prajem ti dobrú pohodu a hlavne veľa času, lebo čas na stránke Varecha letí úžasne rýchlo. Ale zmysluplne! (Budú však z toho profitovať aj tvoji traja chlapi).
janger
Mnami, ja som tu nedavno robila horuce kakavko! Nabuduce si spravim s cokoladou :-).
orchidea
takéto dobrotky sa dajú kedykoľvek vychutnať ale hlavne v zime...
korbacik
Je to výborné, fakt. Ja ju robím tak, že do rajnice dám k mlieku a čokoláde zohrievať aj šľahačkovú smotanu. Vyskúšaj. A díky za osvieženie pamäti, urobím večer.
emafany
Jednoduché a dobré.Na 100percent vyskúšam.EMA :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia