Tvarohová roláda s čučoriedkami fotorecept
Pre milovníkov rolád na rôzne príležitosti, dnes v čokoládovej bublinkovej poleve.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
štipka |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
6 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250-300 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
(alebo iné ovocie) |
|
Čokoládová poleva: | |
200 g (mliečna alebo horká na varenie) |
|
5 PL (slnečnicový alebo olivový) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, postupne pridávame po lyžiciach kryštálový a vanilínový cukor. Šľaháme na najvyššom stupni mixéra do hustej lesklej hmoty. Potom postupne po jednom zašľaháme žĺtky.
-
2
Múku s práškom do pečiva preosejeme a varechou zľahka vmiešame do vaječného základu.
-
3
Väčší plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 -17 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
4
Suroviny na plnku + umyté ovocie.
-
5
Plnka: Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do polotuha, potom zašľaháme jemný tvaroh.
-
6
Na vodnom kúpeli rozpustíme nasekanú čokoládu s olejom a polevu rozotrieme na bublinkovú fóliu.
-
7
Korpus preklopíme na fóliu s čokoládou a odstránime papier na pečenie. Na korpus nanesieme plnku (pri nanášaní môžeme použiť cukrárske vrecko alebo plnku rozotrieme). Posypeme ovocím. Pomocou fólie zrolujeme do rolády, ktorú dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Po stuhnutí z rolády odstránime fóliu, boky upravíme horúcim nožom a roládu nakrájame na rezy. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu