Kukuricovo-šampiňónový šalát
Nič jednoduchšie nepoznám, je veľmi dobrý a obľúbený, stačí ho pripraviť aj keď je...
Sushi po česku
Toto jídlo připravuji vždy k nějakým oslavám, jako jsou narozeniny, svátky, Silvestr nebo když...
Husár marš
Experimentálna variácia na granatír... :-) Berte to s rezervou, alebo aj nie... :-)
Šampiňóny s kokosovým mliekom
V panvicke si rozpustime maslo na oleji. Pridame rimsky kmin a feniklove semena a nechame ich...
Vitrážne medovníky
Recept na medovníkove cesto je ako na moju chalupku, alebo adventný veniec, len ešte budete...
Bravčová panenka so sušeným ovocím
Najradšej mám pečené recepty, kým sa jedlo pripravuje, človek má čas venovať sa deťom a...
Voňavý králik na olivách
Skúšala som nový recept na ušiaka :) kombinácia podľa časopisu Apetit s úpravou a lá Stanči :D...
Pudingový koláč so smotanou
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, vanilkový cukor, múku, prášok do...
Svieži šalát
Tento šalát som prvý krát jedla v jednej reštaurácii kde ma prekvapila tá kombinácia zeleniny a bryndze....
Kuchen - koláč
Toto je biely koláč, u nás sa pečie pri všetkých slavnostných priležitostiach aj na všetky veľké...
Paštéta domáca
Najpaštéta akú som kedy jedla. Lahodná, jemná, ľahko rozotierateľná. Môžme použiť na raňajky,...
Višňový perník
Ešte niečo, čo si doprajem počas materskej "dovolenky" :) Ak Vám vadí čokoláda, môžte ju...
Domáca pečená paštéta z kuracích pečienok
Doma ju zbožňujeme... Hodí sa k akémukoľvek pečivku a najlepšie na tom je, že večer...
Mäsovo- zemiakové placky
Zemiaky postrúhame ako na placky, šťavu scedíme, pridáme vajcia, solamyl, slaninku nakrájanú na...
Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi
Úplne obyčajné jedlo, no tanier je prevoňaný bylinkami.
Morčacia roláda plnená sviatočnou plnkou na víne a pomarančoch
Pre vzácnu návštevu treba sviatočný obed, pripravila som morčaciu roládu z morčacieho horného stehna, ktoré...
Tirolské gaštanové rezy
Skvelý zákusok na víkendové pochutnanie ku kávičke. opäť som zablúdila do nádherného kraja pohoria Álp....
Uhorková čína
V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako...
Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...
Torta papagáj
Torta v tvare papagája upečená pre chovateľa týchto exotických vtákov. Tak som sa na ňu sústredila,...
Hruškový koláč
Je to francúzska receptúra. Charakteristickú chuť a arómu dodáva calvados, ktorý najčastejšie nie je v...
„Smržová“ praženica
... pre hubárov jedny z najlepších húb, ktoré rastú ako jedny z prvých...
Čokoládový koláč
Tento koláčik je naozaj čokoládový. Keď som ho urobila, tak mal naozaj úspech a každému...
Držky zapekané pikantné s čiernym pivom
Tento recept mal dnes premiéru no po jedení pri nej neostane. Takto upravené držky sú tak...
Kreolský bramborový salát
Fantastický salát z brambor, cibule a vajec. Poprvé jsem ho viděla tvořit před lety mezi...
Restovaná kuracia pečeň a jej vyprážaná verzia
Veľmi dlho som toto jedlo nerobil, tak som to takto spojil...
Paleo pečené rebierka
Čas pečenia je trošku únavný ale môžete si rebierok pripraviť za 2-3 plechy a potom postupne vyberať...
Fresh wrap
Veľmi dobré a sýte jedlo, ktorého príprava vám nezaberie až tak veľa času. Wrapy aú...
Potato cakes
Sú to anglické potato cakes a vlastne niečo ako zemiakové placky . Veľmi dobré, zvládne...
Carpaccio z hovädzej sviečkovice
Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, ...
Bravčový tokáň s dubákmi
Náš nedeľný obed dnes opäť z bravčového mäsa. Výborný tokáň so sušenými dubákmi.
Vyprážané šatôčky z lístkového cesta
Jednoduchá a ľahká príprava :) Je veľa receptov na pečené lístkové cesto ale na vypražané veľmi veľmi...
Bezlepkové žemle
Tento recept som našla na internete, tak som to skúsila. Neviem, či budú zajtra...