Krémeš trochu inak

lekorica - fotkalekorica, 7. apríla 2014
Krémeš trochu inak
Foto: lekorica

Dukanova diéta. Obľúbený dezert mojej maminky - diabetičky.

4
porcie
50 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 PL
2 PL
4 PL
6 ks
1 ks (vínny kameň)
podľa chuti
1 ks
1 ks
1/2 l
500 g
podľa chuti
na posypanie




Postup

  1. 1

    6 žĺtok vymiešame so sladidlom, pridáme škrob, sušené mlieko, prášok do pečiva, teplú vodu a premiešame. Nakoniec pridáme sneh zo 6 bielkov. Všetko vylejeme na menší plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov cca 30-35 minút.

  2. 2

    Kým sa nám piškót pečie, uvaríme si vanilkový puding podľa návodu. Namiesto cukru, používam Zero sladidlo. Keď krém začne hustnúť, pridáme jedno žĺtko a sneh z jedného bielka. Dobre vymiešame. Necháme vychladnúť. Vymiešame tvaroh so sladidlom.

  3. 3

    Po upečení, koláč prekrojíme a necháme 5 minút vychladnúť. Natrieme vychladnutým pudingom, prekryjeme druhou polovicou koláča, na vrch natrieme tvaroh a posypeme kakaom. :-)

Diskusia k receptu

malinka1967
prosim vas a ten zero cukor je bezne dostat kupit?? a cim ho mozem nahradit ked by som ho nezohnala???
lekorica
malinka1967 Zero cukor dostať kúpiť v Norbi Update predajniach po celom Slovensku. Vo vyhľadávači si môžete nájsť či je aj vo vašom meste. Ak nie, dá sa nahradiť Xylitolom, ktorý bežne dostať v Bio obchodoch alebo obchodoch so zdravou výživou. ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia