Foto: lekorica
Dukanova diéta. Obľúbený dezert mojej maminky - diabetičky.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 PL |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
6 ks |
|
1 ks (vínny kameň) |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 l |
|
500 g |
|
podľa chuti |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
6 žĺtok vymiešame so sladidlom, pridáme škrob, sušené mlieko, prášok do pečiva, teplú vodu a premiešame. Nakoniec pridáme sneh zo 6 bielkov. Všetko vylejeme na menší plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov cca 30-35 minút.
- 2
Kým sa nám piškót pečie, uvaríme si vanilkový puding podľa návodu. Namiesto cukru, používam Zero sladidlo. Keď krém začne hustnúť, pridáme jedno žĺtko a sneh z jedného bielka. Dobre vymiešame. Necháme vychladnúť. Vymiešame tvaroh so sladidlom.
- 3
Po upečení, koláč prekrojíme a necháme 5 minút vychladnúť. Natrieme vychladnutým pudingom, prekryjeme druhou polovicou koláča, na vrch natrieme tvaroh a posypeme kakaom. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu