Foto: zdenkas
Recept mám z mimibazár.sk,ale ja som ho čiastočne upravila.Koláčik zachutil, tak Vám ho rada posúvam.
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
10 PL |
|
3 PL |
|
12 PL |
|
1/2 ks |
|
Plnka: | |
1 l |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
10 PL |
|
3 PL |
|
želatína: | |
2 ks |
|
1 l |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešame spolu šľahačom a upečieme na plechu vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Plnka: 3/4 l mlieka dáme variť s cukrom a maslom. Vo zvyšku rozmiešame prášok Zlatý klas + kakao, vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme puding. Horúci vylejeme na upečené cesto. Krásne stuhne a veľmi dobre sa krája.
- 3
kompót scediť a poukladať na krém. Ak sú jahody veľké prekrojiť na polovice.
- 4
Šťavu z kompótu dolejeme vodou do 1L a rozmiešame v nej prášok zlatý klas. Uvaríme želatínu,ktorou postupne polievame koláč. Ak sa Vám vidí šťava málo sladká môžete pridať podľa chuti cukor. Hotový koláč necháme stuhnúť.Pokrájame na rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu