Kakaová roláda
Kakaová roláda

Roláda s vaječným likérom

Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 16. apríla 2019
Roláda s vaječným likérom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
45 minút
príprava
7-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
200 g
2 PL
200 g
1/2 KL
Krém:
300 ml
100 g
100 ml
1 bal
300 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky a kryštálový cukor spolu vyšľaháme. Polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao pridáme do žĺtkovej hmoty a zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Rúru vyhrejeme na 200 °C, cesto vylejeme na papier na pečenie a upečieme. Po upečení plát cesta zrolujeme.

  2. 2

    Krém: Mlieko, cukor, Zlatý klas a vaječný likér uvaríme na hustý krém. Necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme a postupne do nej zamiešame vychladnutý vaječný puding.

  3. 3

    Vychladnuté cesto rozprestrieme, natrieme krémom a opäť stočíme do rolády. Necháme v chlade stuhnúť.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: