Roláda s vaječným likérom
Erika Nogová
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 16. apríla 2019
majiteľka siete cukrární Alžbetka so sídlom v Novej Bani, 16. apríla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
45 minút
príprava
príprava
7-10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky a kryštálový cukor spolu vyšľaháme. Polohrubú múku, prášok do pečiva a kakao pridáme do žĺtkovej hmoty a zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Rúru vyhrejeme na 200 °C, cesto vylejeme na papier na pečenie a upečieme. Po upečení plát cesta zrolujeme.
- 2
Krém: Mlieko, cukor, Zlatý klas a vaječný likér uvaríme na hustý krém. Necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme a postupne do nej zamiešame vychladnutý vaječný puding.
- 3
Vychladnuté cesto rozprestrieme, natrieme krémom a opäť stočíme do rolády. Necháme v chlade stuhnúť.
Tiež kakaová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu