Jablkovo-orechové rezy z lineckého cesta

ajanka - fotkaajanka, 26. januára 2014
Jablkovo-orechové rezy z lineckého cesta
Foto: ajanka

Toto cesto som skúšala prvý krát, pretože som nemala hladkú múku, robila som z polohrubej a musím skonštatovať, že sa mi koláč viac páčil, Zobraziť celý popisToto cesto som skúšala prvý krát, pretože som nemala hladkú múku, robila som z polohrubej a musím skonštatovať, že sa mi koláč viac páčil, pretože bol hneď mäkkučký. Treba vyskúšať.

90 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
200 g
100 g
1 ks
na hrot noža
1 - 2 PL
Plnka:
5 - 6 ks
100 g
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Nemiesime príliš dlho. Zabalíme do fólie a dáme na 1 hod. do chladu.

  2. 2

    Medzi tým si ošúpeme a nastrúhame jablká, zľahka z nich vytlačíme šťavu, pridáme mleté orechy, škoricový cukor a hrozienka. Viac cukru nemusíme pridávať, pokiaľ sú jablká sladšie.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 2 časti a každú rozvaľkáme na veľkosť plechu, na ktorom ideme piecť. Pomocou valčeka prenesieme cesto na plech, rovnomerne nanesieme plnku a na ňu uložíme druhý plát cesta. Popicháme vidličkou a dáme piecť. Ja pečiem v teplovzdušnej rúre pri 170°C asi 25 minút. Teplý koláč posýpam práškovým cukrom. Je naozaj hneď mäkký, nie ako z hladkej múky, kedy je dobrý až na druhý deň.

Diskusia k receptu

elysa
pripomína mi to jablkové pité a to mám veľmi rada aj s orechami....aj Tvoj koláč by mi chutil :)
ancicka
ja ho mám pod menom linzerka a toto cesto môžešnaplniť rôznými plnkami.
ajanka
ďakujem za komentáriky, to cesto z polohr. múky je super, neverila by som, že je lepšie ako z hladkej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia