Foto: mimka946
Sú užasne,mozno par ľudi nevie odpalovane cesto no ked mate trpezlivot nieje to nic zlozite
porcií
na 200 °C
Suroviny
4 ks |
|
150 g |
|
250 ml |
|
štipka |
|
50 g |
|
Pudingový krém: | |
2 ks |
|
6 čl |
|
1 ks |
|
150 g |
|
500 ml |
|
šľahačka: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
Karamel do šľahačky: | |
50 ml |
|
50 g |
|
Posýpka: | |
|
Postup
-
1
Plech vymastíme,posypeme múkou a pohárom si naznačíme kruhy.Do hrnca dáme vodu,nakrájanu heru a miešame dokým sa smetol nerozpustí.Potom naraz dáme všetku múku a miešame - odpaľujem cca 3minúty.Cesto sa nesmie lepiť ma vytvoriť jeden celok.Odstavíme a nechame vychladnúť.
- 2
Zatiaľ si pripavíme šľahačku ktorú dáme do šľahačky.Musíte si pamätať pomer smotany a cukru MUSI BYT vzdy 1:1 !! Je to veľmi dôležite aby sme to dodržali.Takže pustime sa do toho : Cukor upálime na karamel a vlejeme smotanu na šľahanie.Spravia sa hrudky a preto to miešajte na miernom ohni dokým z toho nebude karamelová hmota.Nebude to riedke ale ani huste konzistenciu to bude mat primeranu.Ked je hmotá hotova nechame ju vychladnut.Podotýkam ze ked ju nemynieme celu mozte ju uskladniť v chladničke a nič sa jej nestane.
- 3
Ked je cesto vychladnuté pridavame po jednom vajcia.Každe poriadne rozľahame s cestom na najnižšom stupni (myslim šľahanie mixérom.)Ked he cesto hotové cukrárenským vreckom ho nastriekame na plech.Dáme piecť.Pečieme 20minút pri 200stupňoch.Neotvárať rúru !!
- 4
Krém: Do hrnca dáme mlieko,cukor,van cukor a nechame zovrieť.Vlejeme tam vymiešany zlatý klas v kúsku mlieka a miešame dokým nezhustnie.Odstavime a za staleho miešanie nechame vychladnut,vmiešame nakoniec vyšľahanu heru.
- 5
Ked su venčeky upečene,vyberieme ich a nechame minútu na plechu a prerežeme.Necháme ich dochladiť.
- 6
Šľahačku so stužovačom vyšľahame do tuha.Nakoniec pridame 3PL karamelovej hmoty ktorú sme si pripravili.
- 7
Na dolnu čast venčeka nastrieme vreckom pudingový krém a na vrchnú časť karamelovú šľahačku a zlapíme.Pokračujeme dokým nenaplnime všetky venčeky.
- 8
Poprášime praš.cukrom a dáme do chladničky,popripade sa do toho pustíme :)) Dobrú chuť :-))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu