Venčeky à la Mimka

mimka946 - fotkamimka946, 17. marca 2013
Venčeky à la Mimka
Foto: mimka946

Sú užasne,mozno par ľudi nevie odpalovane cesto no ked mate trpezlivot nieje to nic zlozite

20
porcií
20 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
150 g
250 ml
štipka
50 g
Pudingový krém:
2 ks
6 čl
1 ks
150 g
500 ml
šľahačka:
2 ks
2 ks
Karamel do šľahačky:
50 ml
50 g
Posýpka:




Postup

  1. 1

    Plech vymastíme,posypeme múkou a pohárom si naznačíme kruhy.Do hrnca dáme vodu,nakrájanu heru a miešame dokým sa smetol nerozpustí.Potom naraz dáme všetku múku a miešame - odpaľujem cca 3minúty.Cesto sa nesmie lepiť ma vytvoriť jeden celok.Odstavíme a nechame vychladnúť.

  2. 2

    Zatiaľ si pripavíme šľahačku ktorú dáme do šľahačky.Musíte si pamätať pomer smotany a cukru MUSI BYT vzdy 1:1 !! Je to veľmi dôležite aby sme to dodržali.Takže pustime sa do toho : Cukor upálime na karamel a vlejeme smotanu na šľahanie.Spravia sa hrudky a preto to miešajte na miernom ohni dokým z toho nebude karamelová hmota.Nebude to riedke ale ani huste konzistenciu to bude mat primeranu.Ked je hmotá hotova nechame ju vychladnut.Podotýkam ze ked ju nemynieme celu mozte ju uskladniť v chladničke a nič sa jej nestane.

  3. 3

    Ked je cesto vychladnuté pridavame po jednom vajcia.Každe poriadne rozľahame s cestom na najnižšom stupni (myslim šľahanie mixérom.)Ked he cesto hotové cukrárenským vreckom ho nastriekame na plech.Dáme piecť.Pečieme 20minút pri 200stupňoch.Neotvárať rúru !!

  4. 4

    Krém: Do hrnca dáme mlieko,cukor,van cukor a nechame zovrieť.Vlejeme tam vymiešany zlatý klas v kúsku mlieka a miešame dokým nezhustnie.Odstavime a za staleho miešanie nechame vychladnut,vmiešame nakoniec vyšľahanu heru.

  5. 5

    Ked su venčeky upečene,vyberieme ich a nechame minútu na plechu a prerežeme.Necháme ich dochladiť.

  6. 6

    Šľahačku so stužovačom vyšľahame do tuha.Nakoniec pridame 3PL karamelovej hmoty ktorú sme si pripravili.

  7. 7

    Na dolnu čast venčeka nastrieme vreckom pudingový krém a na vrchnú časť karamelovú šľahačku a zlapíme.Pokračujeme dokým nenaplnime všetky venčeky.

  8. 8

    Poprášime praš.cukrom a dáme do chladničky,popripade sa do toho pustíme :)) Dobrú chuť :-))

    Venčeky à la Mimka - obrázok 8

Diskusia k receptu

cesminaz
Mimka mas ich naozaj velmi pekne ;-) skoro som tvoj recept prehliadla,kedze mas celkom iny "TANIER" nez sme zvyknuty... ;-D
ajuschka
obdivujem ta! ja to skusam uz peknych par rokov a stale bez uspechu. to odpalovane mi proste fakt nejde
viera1
Joj @mimka946 všetko je ľahké,keď to vieš ,tak poučovala moja dcéra o 2 roky staršieho brata pri domácich úlohách (prepáč,spomenula som si na to pri čítaní tvojho úvodu).
babidka
Tie mam veeelmi rada :-) Vydarili sa ti , naozaj !Podla mna problemom nie je priprava cesta ani kremu - najviac sa treba potrapit s pecenim . Mne sa akymsi zazrakom podarili hned na prvykrat a tak som si napisala do receptu detailny postup ako som ich piekla - ako dlho sa nahrievala rura , teplotu , ktory plech aj na ktorej "priecke " stali :-) Dobre som urobila - pokial som mala tu istu ruru , vzdy sa mi vydarili . Pri kazdej dalsej novej rure som zacinala odznova !Teraz mam uz stvrtu....Prajem ti @mimka , aby sa ti vydarili v kazdej rure :-)
mimka946
Ďakujem,no ak sa mam priznat moj prvy pokus nevisiel no to bolo davno ale druhy pokus ako vidite na fotke visiel konecne ako mal :) tak som sa velmii potešila :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia