Brokolica zapečená s bryndzou a prosciuttom
Nemám rada, keď sú zapečené jedlá skôr dusené, ako zapečené. Ja najradšej takto naplocho......
Pasta viva Italia aneb moje prvé domáce cestoviny
Môj prvý pokus o domáce cestoviny. Jednoduché. Svieže. Dobré. Aj najlepšie kupované cestoviny...
Zimný jablkový koláč
Koláč som nazvala zimným preto, lebo som použila naše posledné jablká a spríjemnil nám dnešnú krásnu...
Panenka v župane Fera Mikloška
Slovenský módny návrhár Fero Mikloško uvarí panenku v župane
Karamelový zákusok
Nový koláčik z časopisu Dobré jedlo, ktorý mi je okrem Varechy neskonalou inšpiráciou :).
Ražniči Paľa Konôpku
Tento recept ma naučil môj dobrý priateľ a odvtedy je jedným z našich obľúbených. Neviem prečo...
Kelovo-mrkvové placky
... už dlhšie sme na jedálničku nemali nič kelové, nejako ho pri nákupoch z nepochopiteľného dôvodu...
Lievance (vegan)
V miske si zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom. Pridáme rozpustený kokosový...
Teplý šalát na posilnenie imunity
Zo zelenej šošovice, červenej quinoi a huby shiitake
Kuracie prsia na zelenine
Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotrený so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané...
Špaldový mrežovník s jablkovým pyré
Dnes som si vymyslela takýto dezert, mrežovníky sú u nás v obľube a špaldová múka v...
Meninové zemiakové pagáčiky
Keďže v piatok som mala meninky, tak som pripravovala pre kolegov menšie občerstvenie - pagáčiky a...
Čokoládovo-kakaová torta
Syn měl dnes 17té narozeniny a já plánovala potahovaný marcipánový dort, ale on včera u večeře...
Nutellová nátierka
Recept mi prišiel emailom. Nátierku som robila tak, že som si odmerala niektoré suroviny na...
Fantastický francúzsky bezlepkový chlebík a bagetky
Tak tento bezlepkový chlebík je môj No. 1:) Piekla som ho už viackrát a vždy sa podaril,...
Čučoriedkové rezy
Vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s vodou a primiešame k žltkam.
Seriál na pokračovanie. Diel I. Tlačenka z nasoleného mäsa
Recepty som nevymyslel sám ale inšpiroval som sa knihami a starými majstrami mäsiarmi a rokmi som sa...
Orechové zapekané palacinky
Tento dezert sa pôvodne volá Szentgyörgyi palacsinta(voľný prekl. palacinky zo sv. Jura), zapáčil sa mi v jednej...
Nátierka z pečenej tekvice a avokáda
Cestovanie je úžasná vec, pretože pri ňom vnímam mnoho podnetov a inšpirácií na nové recepty...
Langoše s bylinkovým dresingom
Z múky, mlieka, vody, kyslej smotany, droždia a zo štipky soli pripravíme vláčne...
Papriková pomazánka
nápad na jeseň, keď sa spotrebujú posledné papriky a paradajky. Je to výborné na chlebík...
Alsaský Flammkuchen
Múku a droždie zmiešame. Do vody pridáme soľ a olej a postupne prilievame do suchej zmesi. Vypracujeme...
Zemiakový šalát a kuracie rezne
Upravená klasika... Šalát: Kedysi som si pýtala recept na zemiakovo-cibuľový šalát (s nálevom, bez majo)...
Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Koktail Ostrovný chládok
Nič vám nemôže spraviť lepšiu náladu v letnom dni než tento koktail. Preto ho robím hlavne...
Nugetky z morčacieho prsičká so zemiakovým pyré
No a toto som mala dnes na obed ja. Hoci sme len dvaja, nelení...
Zapečený ružičkový kel so strúhanými zemiakmi
Na tento recept som natrafila na jednej internetovej stránke, trochu si ho upravila pridaním póru a...
Cukinový slaný koláč zo Sardínie
V zhone tejto jesene som aj zabudla na leto a na to, že boli nejaké dovolenky....
Černicovo-citrónové friands
Friand - je biele čajové pečivo, pôvodom z Francúzska. Veľmi obľúbený je v Austrálii a...