Torta s ružami fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 5. júla 2014

Uz davnejsie som videla takuto tortu na internete. Planovala som si, ze ju vyskusam. Dneska som ju upiekla na krstiny mojho desiateho vnuka. Mozno Zobraziť celý popisUz davnejsie som videla takuto tortu na internete. Planovala som si, ze ju vyskusam. Dneska som ju upiekla na krstiny mojho desiateho vnuka. Mozno by sa patrilo aby bola do modra. Ja ale nemam rada umele farbiva, tak som radsej pouzila na sfarbenie plnky kakao.

25-30
porcií
180 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

14 ks
500 g
400 ml
300 g
2 čl
300 g
150 g
Plnka:
650 ml
3 pl
500 g
200 g
2 pl




Postup

  1. 1

    Cesto na tortu som piekla podla tohoto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-orechova-torta-fotorecept/16130-recept.html urobila som ale dve davky. Jednu davku som piekla v okruhlej forme priemeru 21cm a druhu davku vo forme priemeru 18cm. Vacsie cesto som prekrojila na polovicu a mensie cesto som prekrojila na tri casti. Tortove platky som potom pospajala malinovym dzemom.

    Torta s ružami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maizenu som rozmiesala v troche studeneho mlieka, pridala som ju do zvysneho tepleho mlieka a uvarila som puding. Uvareny puding som prikryla potravinarskou foliou a nechala som ho vychladnut. Maslo som rozmiesala s cukrom do penista. Potom som do vymiesaneho masla postupne primiesala vychladnuty puding. Plnku som si rozdelila na tri casti. Do jednej tretiny plnky, ktorej bolo trochu viacej som pridala kakao rozmiesane v troche teplej vody.

    Torta s ružami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Boky spodnej casti torty som potrela kakavovou plnkou aby som vyrovnala povrch.

    Torta s ružami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ozdobnou formickou nastriekala plnku v tvare ruzi. Trochu kakaovej plnky co mi zostalo som primiesala k druhej tretine bielej plnky. Dostala som bledu kremovu plnku. S touto bledou plnkou som potrela bok vrchnej casti torty.

    Torta s ružami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na potrete boky som potom nastriekala plnku.

    Torta s ružami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrch torty som na koniec ozdobila zvysnou bielou plnku. Je dobre potriet plnkou povrch torty, aby nebolo vidiet cesto spomedzi plnky. Ja som to moc dobre nespravila, takze niekde cesto presvita. Bol to moj prvy pokus. Na buduce uz budem vediet lepsie.

    Torta s ružami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

babav
Velmi pekna torta ....vdaka za inspiraciu Danielka .Gratulujem k novemu vnucikovi :-).
daguska
Pekne ozdobená,sikovná si.A pripájam sa ku gratulantom.Len nech vám robí radost.
manya
blahoželám k vnúčikovi, krásna torta;
kukulienka71
Krásne sa ti podarila, máš šikovné ruky, @palokuchky ! aj ja som videla také video s fialovými ružami a myslím, že aj sem niekto pridal podobnú tortu, len sa už nepamätám, kto:-) Desať vnúčat, to je radosti! veľká rodina je dar:-) 5*
havino
Danielka, blahoželám, krásne číslo, desiaty vnúčik, ja sa prvého akosi neviem dočkať, už by som strašne chcela, ale doba je iná, na druhej strane mladí majú stále čas, krásnu tortu si upiekla
danielas
Dobré zdravíčko vnúčikovi a celej rodinke :-) Tortička inšpiratívna, uložím a urobím.
mesiar50
Celej rodinke zelam vela zdravia a stastia..Spravila si prekrasnu tortu.
katka78
Aj ja si pamätám tú tortu ešte z videa, čo spomína @kukulienka. Táto si zaslúži 5* už len za to, že nie je s poťahovkou, či umelými farbivami.. a mimochodom, je krásna!
palokuchki
@babav , @zolik , @daguska , @manya , @kukulienka71 , @havino , @tinca , monika456, @danielas , @mesiar50 , @katka78 , dakujem vam za mile komentare a blahozelania k vnucikovi. Keby to bolo dievcatko nemala by som take problemy so zafarbenim kremu. Ruzova alebo jemne cervena farba sa da lahsie docielit s pouzitim dzemov. Tato torta koluje uz dlhsi cas po internete. Mate pravdu bola uz aj tu na Vareche. Dneska som ju nasla  varecha.pravda.sk/recepty/torta-s-ruzami/47847-recept.htm...
@mimit ju ma ovela krajsiu. Mne az tak pekne nevysla. Ale sa nevzdam. Uz viem kde som spravila chyby. Na buduce ked budem mat prilezitost zase takuto tortu vyskusam.
stacy77777
Danielka, veľmi sa mi páči tvoja torta, nádherná. Vnúčatká aj potichúčky závidím, aj ja by som brala...:-))). Prajem veľa radosti a zdravia.
frezia68
Milá @palokuchki ,sladké obchádzam z viacerých dôvodov,ale túto tortu musím pochváliť,hneď ma zaujala.Si šikovná,trpezlivá....torta veľmi pekná.A tiež sa pridávam k blahoželaniu k vnúčikovi,nech vyrastá v zdraví pre potešenie celej rodiny praje sudička z PO :-)))
medovnicek
to zdobenie sa mi veľmi páči, videla som nedávno kyticu urobenú z muffinov, na ktorých boli nastriekané takéto ruže a bolo to veľmi pekné a efektné:)
tiginko
Na to, že máš 10 vnúčat, vyzeráš ty aj tvoja torta fantasticky. Gratulujem!
victoria221
Krasna torťička maťe šikovne ručky celej roďine želam všetko len to najlepšie vela zdravička a vnučik nech vam robi radosti:-) :-)