Foto: ancicka
Výborné pečivko k šalátom.
16
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15-17 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
150 g |
|
100 g |
|
1 ks čerstvé celé |
|
50 g rozpustené |
|
1 čl |
|
150 g vlažné |
|
2 čl |
|
1 ks na potretie |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Pripravíme potrebné suroviny,
-
2
maslo roztopíme ,pridame vlažné mlieko a droždie,
-
3
zarobíme hladké cesto a necháme vykysnuť,tak aby objem zdvojnásobil.
-
4
Ked je pekne vykysnúte,
-
5
vyvaľame na pomúčenej doske,
-
6
rozdelíme na 16 častí,
-
7
a každú časť rozšuľame ,asi na25 cm.
-
8
Na pomastený plechurobíme praclik.každy potrieme žltkom a posypeme sezamom.Upečieme.
-
9
Taketo pracliky prevažne pečiem k šalátom.Dobrú chuť.
Máš ich skutočne parádne až mám pokušenie zamiesiť cesto a vyskúšať
@Hambalko35 ,skúšala som z čisto hladkej múky,sú dobré a taktiež z polohrúbej.Tie majú zasa skôr koláčovu chuť.Ja praclíky robievam k šalátom a chuťia veľmi dobré aj same.