Foto: shihtzu
Vyskúšajte tento skvelý zákusok, určite sa Vám po ňom doma len tak zapráši.. :)
na 180 °C
Suroviny
125 g |
|
125 g |
|
2 ks |
|
2 ČL |
|
1/2 dl |
|
1/2 dl |
|
1/2 |
|
Plnka 1.: | |
250 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
trochu |
|
Plnka 2.: | |
250 ml (šťava) |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky, vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Riadne zmiesime a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení necháme korpus vychladnúť
- 2
Plnka 1: Plnku, ktorú si vymiešame z tvarohu, mascarpone, cukru, vanilkového cukru, pomarančovej kôry a citrónovej šťavy potrieme na korpus.
- 3
Plnka 2: V hrnci si uvaríme z pomarančového sirupu, vody a Zlatého klasu (ak sa nám zdá zmes málo sladká, pridáme podľa chuti ešte kryštálový cukor) hustú kašu. Necháme ju vychladnúť a nalejeme na povrch dezertu. Dáme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť a potom krájame. DOBRÚ CHUŤ :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chystam sa ho piect tento vikend.
Veľkosť plechu mám 36x26cm, prajem dobú chuť, je totiž fantastický