Rožteky Cuernitos fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 14. marca 2011

Ďalší recept z časopisu o tradičnom mexickom pečení.

8
porcií
15 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
80 g
10 g
37,5 g
237,5 g
10 g
4 ks
7 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Vysypeme múku na stôl a urobíme do nej jamku. Do stredu dáme polovicu cukru (40 g), maslo, soľ, 37,5 g margarínu, sušené mlieko a droždie. Trošku premiešame a pridáme vajcia. Zas premiešame. Pomaly pridávame vodu a miesime cesto.

    Rožteky Cuernitos (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je cesto vláčne a elastické, vmiesime doň druhú časť cukru a maslo. Výsledné cesto by sa nemalo lepiť. Necháme ho odpočívať asi hodinu pri izbovej teplote.

    Rožteky Cuernitos (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po hodine cesto vyvaľkáme na obdĺžnik a rovnomerne potrieme margarínom. Asi v jednej tretine preložíme cesto na jednej strane. Z druhom stranou urobíme to iste. Znova rozvaľkáme a postup opakujeme štyrikrát. Vložíme do chladničky na 8 - 24 hodín.

    Rožteky Cuernitos (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vybratí z chladničky necháme cesto postáť niekoľko minút aby sa "ohrialo" a môžeme vytvárať cuernitos. Vyváľame ho na obdĺžnik 30x60 cm, asi 5 mm hrubý. Rozrežeme ho na 8 trojuholníkov.

    Rožteky Cuernitos (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vezmeme jeden trojuholník, natiahneme trochu všetky konce a zrolujeme. Konce rožteka spojíme.

    Rožteky Cuernitos (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rožteky necháme asi hodinu nakysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Keď vajíčko zaschne, potrieme ich ešte raz. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.

    Rožteky Cuernitos (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jerica
NÁDHERA :-)) tá vôňa , :-)) KK , vyskušať!!
tatranka
Niekedy pred 35-40 rokmi som si kupovávala rožky lúpačky.Dnešným receptom si mi ich veľmi pripomenula.Boli chutné a celé sa dali dookola z cestíčka olúpať.Boli sladučké,hoci ničím plnené.Už som si uložila tvoj recept do KK.
andys
Vyzerajú výborne, chuť bude určite rovnaká. Šups s nimi do KK ;)
greenewerrea
si poklad! ak toto upečiem priateľovi zje ma aj s topánkami od lásky :)))
On tie lupačky miluje, to je jeho predstava sobotňajších raňajok, lupačky a ovocný jogurt :))) ĎAKUJEM! :)
lucylee
no tak toto je super recept, krásne sa ti vydarili, KK
hannah22
ozaj dobre vyzerajú, ukladám a keď príde čas urobím... :))
diabambulka
tak dnes som ich robila a výsledok ? Famózny, niečo tak úžasné som dávno nejedla, naozaj každému odporúčam, s cestom sa vynikajúco pracovalo a chuťovo nebíčko v ústach, ráno som si zamiesila a na večeru sme s drobcom mali tieti vynikajúce rožteky s džemíkom :-)))
jerica
@lubisthemple spravila som , Tvoje sú krajšie prvá trieda , ja som ich robila s lekvárom a makom , spravila som z toho cesta aj jablká v župane , keby sa dalo pridala by som sem foto, len neboli také krásne ako Tvoje.Zato boli výborné:-))
lubisthemple
@jerica , to je super, že sa ti podarili, plnené určite chutili výborne :). redakcia by určite vedela vložiť tvoju fotku ku komentáru :)
nazarboncuk
@lubistemple : idem ich skúšať zajtra, len sa chcem opýtať, to sušené mlieko sa dá bežne zohnať? jediné čo poznám je dojčenské:) priznám sa že o inom neviem...alebo sa dá niečim nahradiť?
hubata
jooj, len tak zmačknúť a zakúsnuť !!!! Musím si ich uložiť, nič sa nedá robiť.....
ailuj82
Mám otázku: v bode 1 sa pridáva maslo a 37,5g margarínu, v bode 2 zvyšok masla?/margarínu?/ a potom sa cesto potiera margarínom /200g čo zostalo?/. Prosím o vysvetlenie, chcela by som upiecť :)
lubisthemple
@ailuj82 , v prvom kroku sa do cesta dáva 37,5 g margarínu. Potom, spolu s cukrom sa pridáva maslo, nie margarín. A zvyšných 200 g margarínu sa natrie na cesto, presne tak, ako si napísala :)
ailuj82
Mňam, sú úžasné, aj sa krásne *lístkujú*. S čerstvým domácim jahodovým džemom nemajú chybu :)
danulatenko
Dnes som ich upiekla... Trosicku som pozmenila recept, lebo som pouzila tri plnky - nutelu, tvaroh zmiesany s marhulovym dzemom a kococky jablk posypane skoric. cukrom. NEBE V HUBE.... vdaka za receptik!!!
gala
hmm..prave som sa vratila z dovolenky a este vcera som mala ku kavicke super kroasandy....tieto sa im urcite nebudu rovnat...vyzeraju uzasne, urcite ich vyskusam...vdaka za recept
domci4
niekedy vyskúšam, len sa bojím toho krájania :P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia