Tvarohovo-jahodová torta s čokoládovou smotanou fotorecept
Foto: eviana
Veľmi jednoduchý, svieži a rýchly dezert, pôvodne to chceli byť rezy, ale nakoniec z toho vyšla táto torta. :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
Tvarohový krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
200 g (alebo čerstvé) |
|
2 PL |
|
|
|
1 ks |
|
Čokosmotanová poleva: | |
200 g |
|
200 ml |
|
1 - 2 PL |
|
Postup
-
1
Upečieme si kakaový korpus - recept naň neuvádzam, pretože som ho robila presne podľa skvelého receptu od @yogicek: http://varecha.pravda.sk/recepty/torta-pariz-s-mandarinkami-fotorecept/49936-recept.html Necháme vychladiť. Týmto srdečne ďakujem yogickovi a jeho milovanej konzultantke za skvelý recept na korpus :)
-
2
...vyšľaháme spolu tvaroh, šľahačkovú smotanu, vanilkový cukor a stužovač šľahačky.
-
3
...jahody scedíme a rozpučíme vidličkou
-
4
...pridáme k rozmixovanej tvaroho-šľahačkovej hmote, zmiešame
-
5
...korpus pokropíme šťavou z jahodového kompótu
-
6
...rozotrieme tvarohový krém
-
7
...naukladáme jahody vcelku (z druhého jahodového kompótu) To pravé jahodové to bude keď dozrejú v záhrade jahody :)
-
8
...nad parou si rozpustíme horkú čokoládu, pridáme vanilkový cukor
-
9
...a postupne vmiešame kyslú smotanu (nádobu máme stále nad parou)
-
10
...vznikne krásna hladká poleva
-
11
...rozotrieme na tortu
-
12
...a dáme do chladu stuhnúť na minimalne 2 hodiny a potom už len maškrtíme :)
Baby, Vy ste dobré. Tak jedna urobí, druhá sa chystá, ale že by ste povedali, Yogiček príď, to nie. To ja, aj keby mne nezostalo, tak by som vám dal. Tortu. Ináč moja tortu chválim, máš ju peknú. Tortu.
Ešte raz veľká vďaka ♥