Nátierka zo zvyškov mäsa z grilovaného kurčaťa (fotorrecept)
Foto: eviana
Raz za čas dobre padne aj taká klasika ako grilované kurča... neviem ako u Vás, ale nám vždy zostanú nejaké nedojedené zvyšky mäska z Zobraziť celý popisRaz za čas dobre padne aj taká klasika ako grilované kurča... neviem ako u Vás, ale nám vždy zostanú nejaké nedojedené zvyšky mäska z kurčaťa - väčšinou prsia, pretože o stehná sa vždy pobijeme :) Takže ako správna gazdina, ktorá všetko schosnuje som raz vyrobila takúto nátierku a tak všetkým chutila, že odvtedy schválne pečiem mäsa viac, aby zostalo aj na nátierku :)
porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
125 g |
|
1 šulec |
|
2 PL |
|
100 ml alebo jogurt |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
6-8 lístkov |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäsko oberieme od kosti, vyzlečieme z kože
-
2
...rozmixujeme na jemno v mixéri, alebo nakrájame na jemno nožom - robila som už aj tak, vtedy je štruktúra nátierky nie tak jemná, ale tiež ok.
-
3
Do rozmixovaného mäska pridáme tavený syr, zmäknuté maslo, majonézu, smotanu (al.jogurt).
-
4
Pridáme horčicu, kečup, mleté korenie, soľ podľa potreby - opatrne s ňou ak nasolíte cibuľu tak ako ja (cibuľu najemno nakrájam a poriadne nasolím, aby zmäkla a prestala byť tak ťažká na žalúdok).
-
5
...keď mám petržlenovú vňať alebo pažítku, tak zvyknem dať. Mám rada, keď je v nátierke vidno zelené čiastočky. V tomto množstve sa to však dosť stráca. Tu je nakrájaná zelená časť mladej cibuľky a bazalkové lístky, petržlenovú vňať som nemala. Keď nemám čerstvú bazalku, pridám sušenú rozmrvenú medzi dlaňami.
-
6
...no a potom už len všetko zmiešame do kompaktnej masy a je to hotovo. Nátierka sa dá robiť z každého mäska, ktoré zvýšilo - napr. aj z vareného bravčového, hovädzieho, či morčacieho mäsa z polievky. U nás je táto nátierka jednoducho najsamobľúbenejšia :)
šikovná gazdinka si :-)
Izabellka vidíš a tak ako píšeš sme to my veru ešte neskúšali, toto musím povedať môjmu synovi, ten takéto lakocinky na spôsob bundáš kenyéru má veľmi rád, ďakujem za tip :)
No a už sú tam , svietia milé hviezdičky, obdivujem Tvoje nápady, si JEDNODUCHO ŠIKULKA :-)
Veru variácií má táto nátierka neúrekom a dá sa aj reprezentatívnejšie na chlebíčky použiť... u nás tiež nevyjde nazmar ani troška - presne ako u Vás, škoda by jej bolo :)
Ďakujem za Tvoj milý komentár :)
Samozrejme, že nátierka sa dá kombinovať rôzne, čo komu chutí do nej dá, nám chutí takto :)
Troška zmeny, cibuľu som opražila na masle a nedala som majonézu len ten biely jogurt, VÝBORNÁ a z kuriatka zostali už len kosti, takže vďaka ti :-)