Hokkaido polievka

betka33 - fotkabetka33, 30. apríla 2013
 Hokkaido polievka
Foto: betka33

Od 1991 som v kontakte s tekvičkou Hokkaido. Je to vzácna plodina obsahujúca veľa vitamínov, minerálov, trieslovín, vzácny A Beta karotén a po toľkých Zobraziť celý popisOd 1991 som v kontakte s tekvičkou Hokkaido. Je to vzácna plodina obsahujúca veľa vitamínov, minerálov, trieslovín, vzácny A Beta karotén a po toľkých rokoch vidím veľa zanietencov tejto plodiny okolo seba. Ja som si ju priviezla z Nemecka. Pestovali sme ju a rozširili po SK. Bola som aktérkou 5 ročníkov Hokkaido hodov na strednom SK. Navarili sme vždy kopec dobrých, slaných i sladkých jedál z Hokkaida. No a táto polievka sa u nás udomácnila a jedávame ju od septembra až do jari.

5
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menšia
2 ks
2 ks
2 PL
podľa potreby
 štipka
 alebo jogurt




Postup

  1. 1

    Hokkaido tekvičku si pokájame na malé kocky. Nešúpeme,preto ju umyjeme ešte pred krájaním. Dáme si ju variť do vody aj s očistenou a nakrájanou ciluľou a zemiakmi. Pridáme vegetu a muškátový orech. Varíme kým nezmäkne, to je asi za 15 min.

  2. 2

    Nakoniec s ponorným mixérom rozpurírujeme a servírujeme na tanier s kyslou smotanou a ak máte, možete pridať i malú lyžicu tekvicového oleja. Niekto varí túto polievku aj s inou zeleninou, ale potom stráca tú tradičnú "gaštanovú" chuť akú má mať Hokkaido. Ja som ju už varila aj s kokosovým mliekom. Je aj tak vynikajúca.

     Hokkaido polievka - obrázok 2

Diskusia k receptu

mijaita
Take jsem v jedne vesnici ceske, kde poradaji hody tekvicove byla . Dokud jsem neochutnala jejich "uzasnou" polevku . Dyni ze nevedi co s nima a polivka byla plna vegety. Hokkaido polevek je tu dost krasnych receptu a rozhodne chutnajicich po sladke dyni a ne po vegete.
mijaita
@betka33 mozna by stalo za to, nez pridas recept, podivat se kolik jich tady je. Urcite kdyz mas tolik zkusenosti s dynema, mas nejaky dobry recept, ktery tu jeste neni a neni. O ten se s nami podel, kazdy novy je vitan, dyne mame radi !
ariela6
krasne tekvičky maš to je parada a vydržia ti uskladnene až do jari
mijaita
@tiginko na to neni treba zadny level. 2 PL vegety k male dynicce, to je recept ? Predstavuji si zacinajici hospodynku jak podle tohoto "receptu" udela polevku. Do smrti nebude mit rada hokkaido a jeste bude mit rozvod na krku :-)
betka33
opakujem sa varim s domacou vegetou- bez glutamanu, bez soli a nema chut po vegete. pre tych co nepoznaju Hokkaido recepty pridam , ale nema ich nafotene , skoda.
alena45
@betka , na Vareche už všetci poznajú Hokkaido tekvičky a aj recepty, skús najprv vyhľadať, aby si sa neopakovala.
mijaita
@betka33 z meho pohledu je to dochucovadlo. At s nebo bez glumatu. Uz jsem tady pochopila, ze na Slovensku je vegeta velmi oblibena. Konecne i v Cechach se pouziva, i kdyz asi v mensim mnozstvi. Presto se domnivam, ze do receptu to nepatri. Leda nakonec receptu bych pripsala, ze je polevku mozne dochutit vegetou.
A take se myslim, ze mas na vic, nez sem flaknout polevku, kterych je tu nejmin 10 (dyne, vegeta, cibule, brambora, smetana).
Krasna uvodni fotka, fotka polevky take, skoda to tak zazdit, co rikas?
betka33
jasne , zacinam tu, a to co mam navarene, nemam nafotene a pripravene a tak snad ked bude cas dam nieco uplne nove, hm?
boxik
Tekvica hokkaido je už zasiata , tak uvidíme keď vyrastú , moja dcéra ich ospevuje a už sa ich nevie dočkať.
Nedá mi rypnúť si do našej českej priateľky čo si hovorí mijaita.To čo je mijaita síce neviem , ale tá sliepka má u nás na Slovensku a myslím že aj v Čechách v súvislosti s dámou dosť nelichotivý zmysel.
mijaita
@boxik Mijaita (cti Michaita) je Šp Míšenka :-) Říkají mi tak někteří kamarádi z daleké země a líbí se mi ta jejich výslovnost.
Ano, říká se o ženách, že jsou slepice a pod. A nejen u vás. Mezi námi, domnívám se, že občas se každá podobně chová. Alespoň já si to přiznávám. A proč se tomu nezasmát? Mně humor, nadsázka ani z mojí osoby, nevadí. Naopak. S humorem se žije líp. Tolik k mojí osobě, milá @boxik
mijaita
p.s. @boxik azkusila ses na sliepky nekdy podivat, popovidat s nimi? Vzdyt jsou uzasne!!! :-)
mijaita
@betka33 prece hned neodchazis, netreba sem hned predhodit několik receptu. Naopak. Dej si zalezet, cas a pak se na tve recepty budou vsichni tesit . Ja uz jsem zacala :-) Ale bacha, miluju dyne, jsem tva velka konkurence :-)
boxik
Mijata ja som muž čo má manželku a vychoval štyri dcéry , takže toho povídání s nimi mám viac než dosť.Správne som ťa odhadol , pretože samozrejme že šlo o humor a ty si ho pochopila. Prajem veľa dobrého.
nika72
mám veľmi rada túto polievku a robím ju tak isto ako ty .....koľko ľudí toľko chutí a názorov....
manya
nám hokkaido najviac chutí pečené.
staja
Hokkaido mi tiež už vyklíčilo, používam ho všade, kde sa dá. Včera sme dojedli polievku podobnú tej hore z poslednej vlaňajšej úrody :)
betka33
ano ja, a uz zasadene hokkaido je inspiraciou na dalsie dobroty - napr. hokkaidove pyre, alebo kolac z neho, alebo salat zo zelenou paprikou, leco, plnka do slanej strudle, rizoto, talianske hokkaido gnoci, kto ma zaujem rada napisem recept.nemam to ale nafotene, a sezona uz skoncila .
heliana
@betka , krásna foto s tými tekvičkami, hľadám si recepty na hokkaido receptíky, polievku robím tiež ako ty, je fajn. Nedá mi sa nevyjadriť sa k tým komentom vyššie - je to tisíc iných receptov, tak ak sa niekomu nepozdáva práve tento, nech ho skrátka ignoruje. Stovky receptov sa opakujú (napr. buchty na pare.....) tak načo stále písať, že už sú tu. Ak ich tam dotyčný chce mať, tak nech si ich dá...určite sa nájde niekto, kto ten recept s radosťou uvíta. A ak nemám rada vegetu, tak ju jednoducho vynechám!!!!!!!!!!!!! nepíšem o tom story... Betka teším sa na ďalšie tvoje hokkaido recepty.
2010
Len taka poznamka cez leto je asi 10 druhov zukin a na jesen je asi 100 druhov zimnych tekvic, Hokkaiddo je len jedna z nich , ani najlepsia ani najhorsia :-)



1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia