Foto: betka33
Od 1991 som v kontakte s tekvičkou Hokkaido. Je to vzácna plodina obsahujúca veľa vitamínov, minerálov, trieslovín, vzácny A Beta karotén a po toľkých Zobraziť celý popisOd 1991 som v kontakte s tekvičkou Hokkaido. Je to vzácna plodina obsahujúca veľa vitamínov, minerálov, trieslovín, vzácny A Beta karotén a po toľkých rokoch vidím veľa zanietencov tejto plodiny okolo seba. Ja som si ju priviezla z Nemecka. Pestovali sme ju a rozširili po SK. Bola som aktérkou 5 ročníkov Hokkaido hodov na strednom SK. Navarili sme vždy kopec dobrých, slaných i sladkých jedál z Hokkaida. No a táto polievka sa u nás udomácnila a jedávame ju od septembra až do jari.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hokkaido tekvičku si pokájame na malé kocky. Nešúpeme,preto ju umyjeme ešte pred krájaním. Dáme si ju variť do vody aj s očistenou a nakrájanou ciluľou a zemiakmi. Pridáme vegetu a muškátový orech. Varíme kým nezmäkne, to je asi za 15 min.
- 2
Nakoniec s ponorným mixérom rozpurírujeme a servírujeme na tanier s kyslou smotanou a ak máte, možete pridať i malú lyžicu tekvicového oleja. Niekto varí túto polievku aj s inou zeleninou, ale potom stráca tú tradičnú "gaštanovú" chuť akú má mať Hokkaido. Ja som ju už varila aj s kokosovým mliekom. Je aj tak vynikajúca.
- 2
A take se myslim, ze mas na vic, nez sem flaknout polevku, kterych je tu nejmin 10 (dyne, vegeta, cibule, brambora, smetana).
Krasna uvodni fotka, fotka polevky take, skoda to tak zazdit, co rikas?
Nedá mi rypnúť si do našej českej priateľky čo si hovorí mijaita.To čo je mijaita síce neviem , ale tá sliepka má u nás na Slovensku a myslím že aj v Čechách v súvislosti s dámou dosť nelichotivý zmysel.
Ano, říká se o ženách, že jsou slepice a pod. A nejen u vás. Mezi námi, domnívám se, že občas se každá podobně chová. Alespoň já si to přiznávám. A proč se tomu nezasmát? Mně humor, nadsázka ani z mojí osoby, nevadí. Naopak. S humorem se žije líp. Tolik k mojí osobě, milá @boxik
, namiesto krutónkov si dávam tekvicové semienka, videla som to tak v nejakom časopise, vyskúšaj...:-)))