Ľanový bezlepkový chlieb fotorecept

zuzka193 - fotkazuzka193, 9. novembra 2011
Ľanový bezlepkový chlieb (fotorecept)
Foto: zuzka193

Ľan má účinky pri zvyšovaní činnosti čriev, odstraňovaní zápchy alebo zastavení hnačky, pri zápale žalúdka a žalúdočných vredov. Menej sa už vie o jeho Zobraziť celý popisĽan má účinky pri zvyšovaní činnosti čriev, odstraňovaní zápchy alebo zastavení hnačky, pri zápale žalúdka a žalúdočných vredov. Menej sa už vie o jeho blahodarnom pôsobení proti rakovine.

12
porcií
5 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

440 ml vlažná
6 PL
2 PL
1 ks
1 KL
1 KL
0,5 kg
1 ks
3 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny na prípravu chleba.

    Ľanový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny vsypeme do nádoby na pečenie chleba. Sypeme ich v poradí ako som uviedla v recepte, najprv tekuté suroviny a až potom sypké. V Múke Promix CH už rasca je, ale ja si ešte rascu pridávam navyše.

    Ľanový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja pečiem chlieb v pekárničke na programe, ktorý má približne 2 hodiny. Piekla som ho aj na programe ktorý mal 4 hodiny a výsledok bol rovnaký.

    Ľanový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny sa v pekárničke vymiešajú a cesto necháme vykysnúť. Počas kysnutia už pekárničku neotvárame, aby nám cesto nekleslo.

    Ľanový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A takto vyzerá už upečený chlebík. Kto nemá pekárničku môže si chlebík kľudne upiecť aj v rúre na 200 stupňov. Ale pre nás bezlepkáčov je pekárnička nevyhnutnosť a šetrí nám čas a aj peniaze. A tentoraz som si dala chlebík s bryndzovou nátierkou.

    Ľanový bezlepkový chlieb (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dorisa
Celiatici si prídu na svoje, prajem im veľa takýchto receptov.
kuchticka
@zuzka , mas pekny a zdravy chlieb. Ja peciem kazdy moj chlieb s lanovou mukou, ktoru u nas predavaju. Davam hladku chlebovu, celozrnnu psenicnu, raznu a tie pomlete lanove semienka. Uz len osolim a dochutim kminom, alebo rozmarinom. Tej lanovej mucky davam na pol kg vsetkej muky 6 vrchovatych polievkovych lyzic.
zuzka193
Waw, o ľanovej múke som ešte nepočula, popozerám po nejakých obchodoch.
janinar
ja pekarnicku nemam,co som olutovala,ked som ho vymiesila a mala ruky zababrane,mazlave...:O) ale myslim,ze sa to da zvladnut aj bez nej...uvidim dokedy budem takato akcna,lebo toto je moj uplne prvy chlebik a naviac bezlepkovy pre 5r. synceka :O)
zuzka193
Pekárnička mi ušetrí kopec času, už som v nej piekla mäsko na spôsob rolády, piekla koláč a aj džem.
borja
výborný recept...len neviem teraz poslednýkrát mi ostal taký mazlavý, boky veľmi vybehli a stred splasol, neotvárala som pekárničku, čo sa mohlo stať? robila som ho viackrát a vždy bol super. ďakujem za rady




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia