Fazuľová polievka so sušenými slivkami
Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Fazuľu si deň vopred namočte. V tej istej vode ju varte. Počas varenia pridajte bobkový list, nové korenie, soľ.
- 2
Cibuľu ošúpte a pokrájajte nadrobno. Pomaly restujte na masti do sklovita a pridajte ju do fazule.
- 3
Keď je fazuľa mäkká, pridajte slivky a ešte chvíľu povarte tak, aby sa slivky nerozvarili ale zostali v celku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(U nás doma býva zvykom k takýmto polievkam na tanieri pridať neveľa smotany alebo jogurtu,)