Fazuľová polievka so sušenými slivkami

Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
Fazuľová polievka so sušenými slivkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Fazuľu si deň vopred namočte. V tej istej vode ju varte. Počas varenia pridajte bobkový list, nové korenie, soľ.

  2. 2

    Cibuľu ošúpte a pokrájajte nadrobno. Pomaly restujte na masti do sklovita a pridajte ju do fazule.

  3. 3

    Keď je fazuľa mäkká, pridajte slivky a ešte chvíľu povarte tak, aby sa slivky nerozvarili ale zostali v celku.

Diskusia k receptu

nyja
To sa ničím nezahusťuje? Vyskúšam ... celkom diétna polievka, ak nahradím masť olejom. Alebo pre tú chuť sa nedá? :)
klekipetra
Fajn! Pán Kuchár nepotrebuje jedlo dobabrať nezmyselným množstvom korenín!
(U nás doma býva zvykom k takýmto polievkam na tanieri pridať neveľa smotany alebo jogurtu,)
viera1
My ju mávame ako teplé predjedlo na Vianoce :vyberie sa bobkový list,pridajú sa sušené slivky a povarí sa spolu.Nakoniec sa pridá smotana na varenie,do ktorej sa vmieša 1-2 KL hl.múky a povarí sa cca 2 min.Tradícia na Zamagurí.
používateľ nemá avatar
vee
vee
Takto podobne robim i ja fazulovu so slivkami, akurat trochu dietnejsie, bez meska ! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia