Veľkonočný šalát Olivier
Tento vynikajúci a svieži šalát vychádza z jedného z mnohých receptov na ruský šalát Olivier. Povodne...
Torta od babičky
Piecť ma učila babička a od nej mám aj recept na najlepšiu tortu, akú som kedy...
Soté s morčacích dolných stehien
Dnes pridávam tento receptík, či už si ho niekto odskúša, alebo nie a kam ho...
Pečené zemiaky - fotorecept
Nové zemiaky priam lákajú k takejto úprave. Máme ich veľmi radi a dajú sa jesť k...
Burgundské hovädzie dusené na červenom víne
Na oleji opečieme na väčšie kúsky nakrájané hovädzie mäso obalené v múke, osolíme a okoreníme a...
Focaccia - taliansky chlieb
Foccus znamená v taliančine ohnisko, domov. Pôvodne sa tento chlieb piekol v domácnostiach priamo nad...
Hroznová bublanina
Tento recept je veľmi jednoduchý, keďže sme mali veľa malého hrozna, tak som ho použila...
Domáca griotka
tento recept som pripravila z višní akokeby krížených s májovkami - sú velké a trocha sladšie ako...
Veľmi jednoduché špagety
Su sice velmi jednoduche, ale velmi chutne. Ak nebudete mat moc casu na varenie, ...
Skvelá pečená zeleninka so slaným syrom
My všetci sme doma mäsožravci... Nuž čo narobím. Ale okrem mäsa máme radi aj zeleninu...
Lístkové medvedie slimáčiky
Medvedie slimáčiky preto, lebo mi ostal medvedí cesnak a mali sme chuť na niečo slané a...
Špaldové tyčinky
Špaldové tyčinky dobře nahradí všelijaké mastné a kilem soli sypané dobroty. Jsou bohaté na vlákninu, ...
Rýchly kapustový šalát s kápiou
Máme radi rôzne kapustové šaláty, tento som pripravila ako obvykle, len so ho pre zmenu...
Kurací popcorn
Je to veľmi jednoduchý a rýchlý recept. (tento recept nájdete aj tu: www recipelend. com, , www....
Pizza bez výčitiek
Tak toto je veľká vec pre mňa! :) Asi nepoznám človeka, ktorému nechutí pizza. Ponúkam...
Zvyšná knedľa
Zostala Vám knedľa a rozmýšľate čo s ňou, tak tu je možnosť ako zásobu z chladničky...
Orechovo-čokoládový chilli koláčik
Keďže mám veľmi rada pikantné jedlá, chcela som chilli vyskúšať aj v čokoládovej plnke. Chuť...
Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska
Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....
Sviatočná šošovica k údenému mäsu
Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok...
Pečená pohánková fašírka
hľadala som recepty na pohánkové fašírky ale skoro vždy boli smažené na oleji alebo tam boli ingrediencie,...
Pangasius s paprikovou krustou
Veľmi rýchly obed a dobrý, pretože s malými obmenami chutí aj môjmu 2, 5 ročnému synovi....
Vianočna výzva má meno Panettone
Tak toto bolo pre mňa jedno z najväčších dobrodružstiev v pečení ktoré som zažila . Už niekoľko...
Ryža alebo tarhoňa z tlakového hrnca
Je veľa spôsobov na prípravu ryže a toto je jeden z nich. Navyše veľmi rýchly a...
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom
Losos je iná ryba, taká sviatočná. Čerstvý jej chuťovo aj cenovo inde ako mrazený, ale aj ten...
Dusená brokolica s jogurtovým dresingom
Vynikajúce ako príloha alebo ľahká večera :-)
Smažené krevety v limetkovej tempure s pikantnou omáčkou
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok. Prejedanie...