Bryndzové pagáčiky

remy - fotkaremy, 23. júna 2017 18:08
Ďalšie recepty »
Bryndzové pagáčikyFoto: remy

Krehké a slané pagáčiky vhodné ako dezert k pivu.

Suroviny

280 g
125 g
125 g
1 ks
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky do ktorej sme pridali trochu soli, bryndze, masla a vajíčka vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vychladnúť v chladničke cca 30 minút.

  2. 2

    Cesto rozváľkame na hrúbku cca pol centimentra. Vykrajujeme pagáčiky, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme soľou. Posypať môžme aj makom, alebo sezamovými semiečkami.

  3. 3

    Pagáčiky upečieme pri teplote 180 °C cca 15 minút

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist