Foto: havino
Ono to takto nejak u nás vyzerá, keď je veľa suchohríbov.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Osmažíme cibuľu, pridáme hríby, huby lesné, kto čo má, osolíme, okoreníme,pridáme medzi prsty červenej ml.papriky, nepodlievame ich vodou, podusíme ich len pokiaľ zmäknú, aby sa dalo s nimi dobre pracovať, zarolovať do mäsa. Do udusených húb pridáme dve vajcia, hrsť petržlenovej vňate, odstavíme. Vajíčka nám huby udržia v kompaktnej hmote. Bola som v tom, že som odfotila aj s vajciami.
-
2
Bravčové pliecko si rozrežeme a vyklepeme na plát. Osolíme, okoreníme. Potrieme hubovou zmesou a zrolujeme, pomôžeme si ihlicami, ja som ju aj špagátikom zviazala.
-
3
Roládu preložíme do pekáča, posypeme druhou pokrájanou cibuľou a hríbami. Mala som zo včera odložené malé huboliatka, tak šli celé na pekáč. Roládu ešte z vonku osolíme , pre farbu mletej červenej papriky, mletej rasce, celej rasce medzi prsty. Obložíme vetvičkami majoránky, vetvičkou tymiánu, prihodíme 3 strúčiky cesnaku v šupke, zalejeme vodou, ja som mala začínajúc sa variaci vývar. Tekutiny dáme do polky rolády, nech sú huby komplet zaliate, pečením sa odparí.
-
4
Piekla som hodinu prikryté a pol hodinu odokryté.
-
5
Upečenú roládu vyberieme a necháme mierne vychladnúť, nekrájame hneď, by sa rozsýpala.
-
6
Mierne vychladnutá, drží pokope.
-
7
Do šťavy som pridala plátok masla a držala v teple.
-
8
Mali sme k tomu popučené zemiaky a jednoduchý šalát, paradajky, cesnak, cibuľa, soľ, olivový olej, bazalka.
@tiginko , ja čistím huby, myslím na teba, fakt, keby si nebola tak dalej ako si a čerstvé sa poslať nedajú, holubov nemám :-) snád budúci rok, si pochodíš
@daguska , @kukulienka , vdaka moc za pochvalu
perfektné foto.
@skillet , :D, som sa zasmiala. No ale inak, vidíš tých dvoch trhačov na mojej foto? ja ich tak zbožňujem, že keby mohli aj im tak naservírujem, fakt, vdaka Ti za komentár.
Krásne foto , priam volajúce " zjedz ma " !!!
@jerica , hundrem ked mi tie huby furt zvláča a zvláča, ale dnes prešťastný, že ho vysielam ešte na ne, ale podmienka suchohríby, hríbov mám dosť, modráky nemám moc v láske, ale tieto suchohríby sú pre mňa naj, aromatické, pravá hubová vôňa
V júni som hovoril, že sa chystám na ďalší Tvoj receptík, tak dnes prišiel na rad tento a nezostáva mi nič iné len pochváliť. Síce som musel s hubami a bylinkami improvizovať lebo vlastné nemám, tak huby boli obchodné a bylinky sušené ale aj tak to bolo bárs dobré. Aj návšteva pochválila. Len som návšteve nepriznal, že v originálnom recepte sú ako príloha bandurky aby som ich nemusel jesť. Radšej som urobil viac šťavičky a príloha bola ryža. Milá Tánička máš u mňa veľkú pochvalu a prajem Ti pekný zbytok nedele.
P.S. A už aj viem ktorý rcp. od Teba bude nasledovať.