Tekvicový chlebík s kúskami čokolády a orechmi

lovemuffin - fotkalovemuffin, 21. októbra 2014

Tak toto je úplný TOP! Už pri pečení Vám prevoní celý byt, a naladí Vás na jesennú až pred- vianočnú náladu. Pri každom súste sa Zobraziť celý popisTak toto je úplný TOP! Už pri pečení Vám prevoní celý byt, a naladí Vás na jesennú až pred- vianočnú náladu. Pri každom súste sa budete rozplývať nad jeho lahodnou chuťou. Tento sladký, voňavý a šťavnatý chlebík si proste zamilujete!

55-65 minút
na 175 °C

Suroviny

1 a 3/4 hrnčekov
1 lyžička
2 lyžičky
štipka
štipka
štipka
2
1 hrnček
1 a 1/2 hrnčekov
1/2 hrnček (alebo kokosový)
1/4 hrnčekov (šťava)




Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejte na 175 stupňov a mriežku dajte na spodné / tretiu úroveň. V miske si zmiešame suché suroviny - múku, sódu, škoricu, muškátový orech, klinčeky a soľ. V druhej miske si postupne vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme tekvicové pyré (najlepšie domáce - nájdete aj v mojich receptoch - stačí vám malá tekvica, pričom nakoniec mixujte aj trocha upečenej šupky peknej oranžovej farby, tak aby vám v pyré ostali malé hrudky), olej a pomarančový džús. Suché suroviny postupne primiešame (ručne!) do mokrých surovín. Nakoniec opatrne zapracujeme do cesta nasekané orechy a čokoládu.

  2. 2

    Klasickú formu na chlieb vymastíme, alebo najlepšie použiť silikónovú. Vylejeme do nej cesto a pečieme 55-65 minút. V polovici pečenia môžete chlebík prikryť alobalom aby jeho povrch neprihorel. Chlebík je hotový, keď pichnete do neho špáratko a vyjde von nie suché, ale budú na ňom malé vlhké omrvinky. Nechceme ho prepiecť ale zachovať vnútri takú šťavnatosť a vlhkosť. Hotový chlieb nechajte úplne vychladnúť vo forme. Vydrží prikrytý prípadne v chladničke aj niekoľko dní (ale to sa určite nestane!).

    Tekvicový chlebík s kúskami čokolády a orechmi - obrázok 2

Diskusia k receptu

daguska
Vyzerá lákavo.Krásna farba jesene.Ukladám a na víkend upeciem.
katkat
ak sa mi podari cez tyzden kupit tekvicu, toto okamzite skusam, slintam uz pri pohlade na fotku :D
1x hamus
pipnat
wow, vyzerá úžasne, ja som momentálne hokkaidový maniak (pečiem v rúre s troškou oleja a soli:), recept putuje do KK, vyskúšam:)
lovemuffin
Ďakujem, ďakujem. Je naozaj supeeer! Patrí k mojím úplne najoblúbenejším koláčikom :D
snehurka1
vyzerá to perfektne,určite skúsim.zatial som pekávala len špaldový.
adsys
len tazko si viem momentalne predstavit lepsi sposob, ako minut tekvicove pyre, ktore mi zvysilo po robeni Tvojho tekvicoveho brownie. oboje je strasidelne chutne! :)
danda3
Krásny chlebíček a nepochybne aj veľmi chutný, keďže z cukety sú tiež veľmi chutné sladké koláče, prečo nie aj z iných druhov.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia