Rýchly koláč, ktorého chuť kakaa, jahôd a kyslej smotany sa skvelo dopĺňajú :)
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a primiešame olej a ovocnú šťavu. Do vyšľahanej zmesi pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Ak už máme cesto vyšľahané pomaly zamiešame jahody ktoré si nakrájajte ako sa vám páči :)
- 2
Do vymastenej a múkou vysypanej formy vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov. Kým sa koláč pečie zmiešame si kyslú smotanu z vanilkovým cukrom. Vanilkový cukor dajte podľa chuti.
- 3
Ak je koláč upečený, necháme ho vychladnúť a kyslú smotanu natrieme na vrch. Chuť kakaa plus jahôd a kyslej smotany...niet čo dodať :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu