Kakaovo-jahodový koláč s kyslou smotanou

luciasm - bez fotkyluciasm, 18. septembra 2016

Rýchly koláč, ktorého chuť kakaa, jahôd a kyslej smotany sa skvelo dopĺňajú :)

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

400 g
1 bal
30 g
4 ks
200 ml
400 g čerstvé alebo zavárané
200-250 g
100 ml
500 g
2 bal




Postup

  1. 1

    Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a primiešame olej a ovocnú šťavu. Do vyšľahanej zmesi pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Ak už máme cesto vyšľahané pomaly zamiešame jahody ktoré si nakrájajte ako sa vám páči :)

  2. 2

    Do vymastenej a múkou vysypanej formy vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov. Kým sa koláč pečie zmiešame si kyslú smotanu z vanilkovým cukrom. Vanilkový cukor dajte podľa chuti.

  3. 3

    Ak je koláč upečený, necháme ho vychladnúť a kyslú smotanu natrieme na vrch. Chuť kakaa plus jahôd a kyslej smotany...niet čo dodať :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

luciasm
kakaovo jahodový koláč s kyslov smotanov je velmi dobri ja bi som si robila ho aj kazdi den . :)
rimm
Kolac nam vcelku chutil, len sme namali jahody, tak sme dali maliny a ribezle, ale chutil nam, teda zozrali sme ho :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia