Foto: gordonko
Počul som, čítal som o špenátových. Tak som ich skúsil. Minuli sa skôr ako sem recept pridám.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
potrebné suroviny na gnocchi ... v šupe uvarené zemiaky , hrubá múka , soľ , špenár a vajíčka
-
2
v šupe uvarené zemiaky očistíme a prelisujeme - postrúhame
-
3
pridáme rozmrazený špenát ( zbavený prebitočnej vody ) a osolíme
-
4
pridáme vajíčka a hrubú múku ..... múku podla potreby ,aby cesto bolo trochu hustejšie ,ale nie zasa moc múčné
-
5
miešam cesto
-
6
z vypracovaného cesta si narežem na plátky
-
7
... tie ,,vyšúlam,, na múke a pokrájam na menšie kúsky
-
8
z jednotlivých kúskou urobíme guličky a dáme uvariť do slanej vody
-
9
... ked guličky vyplávajú na povrch sú uvarené
-
10
na oleji osmahneme cibulku do zlatova
-
11
hotové gnocchy dáme na tanier a posypeme osmahnutou cibulkou
-
12
... DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu