Bavorské parené buchty fotorecept

garanco - fotkagaranco, 27. novembra 2010
Bavorské parené buchty (fotorecept)
Foto: garanco

Sladké, sladké, sladké až za ušami ! Takýto pocit máte po zjedení tejto pochúťky. Recept som objavila pred mnohými rokmi v kuchárskej knihe " Zobraziť celý popisSladké, sladké, sladké až za ušami ! Takýto pocit máte po zjedení tejto pochúťky. Recept som objavila pred mnohými rokmi v kuchárskej knihe " Mirovaja kuchňa ", varievam ho odvtedy v pôvodnom znení pre potešenie rodiny, ale aj seba. Vám ho predkladám s titulkami.

4 - 6
porcie
120 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Kysnuté cesto:
500 g
20 g, alebo 1 balíček sušeného
0,3 l
80 g
0,1 l
2 ks
0,5 KL
Na parenie:
100 g
6 PL
0,25 l
Omáčka:
1 l
1 bal.
1 bal.
2 PL




Postup

  1. 1

    Z prísad na kysnuté cesto vypracujeme hladké cesto, kým sa nezačne "nadúvať".

    Bavorské parené buchty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta urobíme hneď knedlíčky, dáme ich na teplé miesto podkysnúť,

    Bavorské parené buchty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    kým nezväčšia svoj objem dvakrát /dnes mi akoby schválne tak nenakysli, robila som zo sušeného droždia, alebo neboli na dostatočnom teple/

    Bavorské parené buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V širokom hrnci roztopíme maslo, pridáme cukor a zľahka ho skaramelizujeme, zalejeme mliekom, premiešame

    Bavorské parené buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a knedlíčky uložíme husto na dno. Hrniec dobre zakryjeme, znížime teplotu a paríme ich 30minút. Pozor - hrniec nesmieme počas parenia odkrývať!

    Bavorské parené buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zatiaľ uvaríme riedky vanilkový krém - prípadne môžte urobiť aj šodó. Takto vyzerajú buchty v hrnci, karamel sa pretlačil na buchty a najlepší ostal na dne. / Maškrtníkom nedovoľte ísť k hrncu, vyjedia Vám karamel ! /

    Bavorské parené buchty (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sovka62
Sladké, sladké, sladké? Tak také ja môžem. A karamel asi popredu vyjem sama. Ďakujem ti, Garanco, to je recept presne pre mňa.
babidka
sladke to sice je , ale uz pri citani mam chut zrusit vsetky plany na obed a urobit si iba tie buchty !!!!!!! Pritom sa nepovazujem za mimoriadne sladkomilnu.....:-)
babidka
:-))))pozeram , ze mas presne taky pribor ako ja:-)
garanco
@babidka , ten príbor pozná celú históriu nášho manželstva, ale mám aj "krajší - slávnostnejší", tiež rovnako starý. ...a buchtičky si urob cez týždeň...
cistinka
v Bavorsku som síce pracovala, no o takejto dobrote som bohužiaľ nepočula.....toto musím vyskúšať :-)
matahari1974
aj ja som si to uložila do KK.Mala som na pláne zajtra robiť parene buchty ale vyskušam tento recept a dam vedieť odozvu :O))
francoise
Tato varianta buchiet na pare sa v Bavorsku vola "Dampfnudeln" a ako je uvedene v recepte, podava sa s vanilkovym kremom. Malokedy je na jedalnom listku v restauraciach, varieva predovsetkym doma. Vyborny receptik!
sportisimo
Na tento spôsob robievala buchty moja mama. S malou obmenou. Zatočila do buchty džem. U nás sa toto jedlo volalo " parené buchty v kastróly ".
Chutili výborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia