Červená šošovica, cestoviny a opekané kuracie prsia fotorecept
Foto: sonulienka
Dnes bol obed bez polievky - ak by ste chceli vyskúšať - tu je recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 hrnčeka |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1/2 ČL |
|
|
|
1/2 balenia (špagety) |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Do hrnca kde chceme robiť červenú šošovicu si dáme trocha oleja, pridáme očistenú a na pol mesiačiky nakrájanú cibuľu. Dáme trochu podusiť a pridáme červenú šošovicu. Necháme asi 1-2 min podusiť.
-
3
Potom prilejeme vodu tak aby bola šošovica ponorená vo vode a pridáme všetky koreniny okrem sójovej omáčky tú pridáme na koniec, spolu s pretlačeným cesnakom a čili papričkou. Tu odporúčam, že stačí polovica čili papričky bolo to dosť tuhé aj keď my máme také radi úplne stačí len tá polovička.
-
4
Necháme dusiť pokiaľ nie je šošovica mäkká, keď je mäkká pridáme sojovú omáčku a na štvrťky nakrájané šeri paradajky a odstavíme. Necháme postáť pokiaľ si nepripravíme ďalšie. Zatiaľ si dáme vodu na špagety keď nám zovrie dáme variť špagety. Na koniec si kuracie prsia nakrájame, osolíme, okoreníme a dáme na grilovaciu panvicu opiecť. No a máme obed hotový.
-
5
A ideme koštovať.
Laci ďakujem.